'Hakkârililer Derneği' açıldı

Hakkârililer Kültür, Sanat, Eğitim, Dayanışma, Yardım ve Koruma Derneği adıyla yeni bir dernek kuruldu.

VAN 2.06.2014 16:02:13 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da yaşayan bir grup Hakkârili tarafından kurulan derneğin açılışı 31 Mayıs Cumartesi günü Kazım Karabekir Caddesi Yüzbaşıoğlu Sokak'ta bulunan Tuşba Plaza'nın 7'inci katında yapıldı.
Açılışa Hakkâri, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'dan gelen davetlilerin yanı sıra Van'da bulunan çok sayıda Hakkârili ve dostları katıldı.

DAYANIŞMA ADRESİ OLACAK

Açılışta bir konuşma yapan dernek başkanı Zümeyran Şimşek, derneğin Van'da bulunan ve Van'a gelecek olan Hakkârililer için çeşitli sorunlarını paylaşacakları bir dayanışma yeri olacağını söyledi.
Şimşek, davete icabet eden ve derneğin açılışında ekmeği geçen herkese teşekkür etti.

ÖZGÜVEN VURGUSU

Daha sonra söz alan Hakkârili tarihçi-araştırmacı-yazar İhsan Cölemêrgî de, derneği anlamlı bulduğunu ancak gecikmiş bir karar olduğunu söyledi.
Demokratik zeminde artık derneklerin bir öneminin kalmadığını da ifade eden Colemêrgî, "ancak yine de bu derneğin açılışına öncülük edenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum, ancak dernek bundan sonra da bu şekilde dolmalı ve boş kalmamalıdır." Dedi.
Hakkari'deki kurumlarda yönetici konumundaki eksikliğe de dikkat çeken Cölemêrgî, "Hakkarililerde bir özgüven eksikliği var, Hakkari'ye bakıyorsunuz herkes mavin, bir türlü şoför olamıyorlar, bu özgüven sorunu mutlaka çözülmelidir" diye kaydetti.
Çok sayıda kuruluşun çiçek gönderdiği açılışta, atılımcılara kokteyl de verildi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -Adil Harmancı