Hakkari'de Tamamen, Van'da Kısmen Kapenkler Kapalı

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 14'üncü yıldönümü nedeniyle Hakkari merkez ilçelerinde işyerlerinin tümü, Van'da ise bir bölümü bugün açılmadı.

VAN 15.02.2013 11:35:31 0
Hakkari
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 14'üncü yıldönümü nedeniyle Hakkari merkez ilçelerinde işyerlerinin tümü, Van'da ise bir bölümü bugün açılmadı. Örgütün baskısıyla Hakkari ve ilçelerinde taksi ile yolcu minibüs ve otobüsleri de kontak kapattı. Bazı öğrencilerin ise okula gitmediği görüldü. Van'da polis esnafın işyerlerini açması için anons yaptı.

Hakkari merkez, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli İlçelerinde bu sabah fırın ve eczaneler dışında tüm işyerleri kepenk kapatma eylemine katıldı. Taksiler, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs ve minibüsler kontak kapatırken, Hakkari ve Yüksekova'da bazı öğrencilerin okula gitmedikleri görüldü.

Van'da ise kepenkler kısmen açılmadı. Özellikle ara sokaklarda kepenklerin kapalı olduğu Van'da polis, yaya ve araçlı sürekli devriye gezdi. Polis araçlarından, "Sevgili esnaflar! Emniyet Müdürlüğümüzce ara sokaklarda gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Bazı provokatif çevrelerce esnafa baskı yapılarak kepenk kapatılması yönünde söylemler tamamen asılsızdır. Dükkanlarınızı açın ve Van halkına hizmet edin. Emniyet Müdürlüğümüz gerekli tüm güvenlik önlemlerini almıştır" anonsu yapıldı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde ise nöbetçi fırın ve eczane dışında işyerlerinde kepenkler açılmadı.

Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişini protesto etmek amacıyla kepenklerin kapalı olduğu Hakkari ile Van'da polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Hakkari'de polis ayrıca kentin giriş ve çıkışına kontrol noktaları kurdu. Araçlar, yapılan aramaların ardından geçişlerine izin verildi.

DHA(FE/AAA) - Hakkari