Hakkari- Van Karayolu Heyelan Yüzünden Kapandı

Hakkari'de, sabaha karşı etkili olan karla karışık yağmur, heyelana neden oldu.

VAN 12.02.2013 13:53:13 0
Hakkari- Van Karayolu Heyelan Yüzünden Kapandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hakkari'de, sabaha karşı etkili olan karla karışık yağmur, heyelana neden oldu. Hakkari- Van Karayolu üzerinde bulunan İkinci Tünel mevkiinde meydana gelen heyelanda yolu dolduran tonlarca çamur ve kaya, ulaşımı durdurdu. Karayolları ekipleri yolu temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari'de bugün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında başlayan karla karışık yağmur, hayatı olumsuz yönde etkilerken, Hakkari- Van Karayolu'nun 30'uncu kilometresinde bulunan İkinci Tünel mevkiinde heyelan meydana geldi. Dağlardan kopan büyük kayalar, çamur yığınları ile birlikte yolu doldurdu. Yolun yaklaşık 200 metrelik bölümü ve tünel girişi, kaya ve çamur yığınlarıyla tamamen kapandı.

Sabah saatlerinde Hakkari'den Van'a ve Van'dan Hakkari'ye giden yüzlerce araç içerisinde bulunanlar, gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşarken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede Karayolları ekipleri ise 2 iş makinesi ile çalışmalarına başladı. Tonlarca kaya ve çamurun geniş bir alanı kapattığını anlatan vatandaşlar, gelen araçların yolu açmaya yeterli olmayacağını, daha fazla aracın bölgeye sevk edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu arada, yolun heri iki tarafından kalan araçlardaki bazı kişiler ise acil işleri nedeniyle heyelanlı bölgeyi yürüyerek geçmek zorunda kaldı. Bu sırada meydana gelen küçük heyelanlar ise heyecan yarattı. Bu anlar da kameralar tarafından görüntülendi. - Hakkari