Hakk-Der ve VAYAB'dan kültürel etkinlik…

Van da faaliyetleri sürdüren Hak ve Kardeşlik Derneği ile Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) birlikte bir şiir-müzik dinletisi düzenlendi. Şairler okudukları şiirlerle, ozanlar söyledikleri türkülerle davetlileri coştururken, Âşıklar?

VAN 17.04.2018 09:50:45 0
Hakk-Der ve VAYAB
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Önceki akşam Van Merkez Imam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen geceye dernek ve birlik üyeleri aileleri birlikte katıldı.
   Açılış konuşmasını yapan Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Doç Dr. Naki Erdemir yaptığı açıklamada; "Biz Hakk-Der olarak Van ve bölge genelinde sürekli islami çalışmalar yapmaktayız. Bugün de istedik ki Vayab ile birlikte bir program yapalım, çok şükür nasip oldu. Sağ olsun gerek aşıklarımız, gerek şairlerimiz kulaklarımıza ve duygularımıza hitap edecekler. Bizim açımızdan sanat ve edebiyat toplumların aynasıdır, bu nedenle sanatçılarımız bizim için çok önemli bir değer teşkil etmektedir ve onlara azami ölçüde sahip çıkmak görevimizdir" ifadelerini kullandı.
   Daha sonra söz alan Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman ise yaptığı konuşmada , biz Vayab ailesi olarak Van ve ilçelerinde düzenli olarak kültürel ve sanatsal programlar tertip etmekteyiz, bu kez Hakk-Der ile birlikte bir dinleti ile huzurundayız sizlere az da olsa güzel dakikalar yaşatmak istiyoruz Inşallah faydalı olur" şeklinde konuştu.
   Programın sunuculuğunu Hakan Pütün ve Kenan Eren üstlenirken, şair ve aşıkların birlikte sahne aldığı dinleti izleyicilerden tam not aldı.
   Ümit Kayaçelebi, Müştehir Karakaya, Mehmet Feyat, Yaşar Adıyaman Orhan Demirtaş, Ercan Ulutaş, Mustafa Işık, Sinan Pala ve Ahmet Zahiroğlu okudukları birbirinden güzel şiirlerle salondakileri duygulandırdılar.
   Daha sonra sahne alan Aşık Mehmet Çağları ve Ozanlar ile Hüsamettin Ergül, Kazım Gülle söyledikleri türküler ve yaptıkları atışmalar ile salondakileri coşturdu ve ayakta alkışlandılar.
   Geceye önceki dönem Ak Parti İl Başkanı Avukat Zahir Soğanda 'nın yanı sıra Süheyla Dababoğlu, Prof.Dr.Avni Öztürk, Yrd.Doçent Dr.Abdurrahim Tufantoz ile birlikte çok sayıda sanat sever katıldı.
   Program konukların sanatçılara verdiği teşekkür belgesi takdimi ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.