Hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 hac organizasyonunda Van'dan Hacca gidecek olan ilk hacı kafilesi Van Valisi Murat Zorluoğlu ve Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın katılımıyla kutsal beldelere dualarla uğurlandı.

VAN 20.08.2017 14:49:40 0
Hacı kafilesi dualarla uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas Hacı adaylarına; çıktıkları güzel yolculukta ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını, kendilerini dualarına dâhil etmelerini istedi.
    Arvas; "İbadetlerinizi en güzel şekilde ifa edip sağlık bir şekilde memleketinize döneceksiniz İnşaallah. Sizler birer elçisiniz ve elçiye düşen görevleri en güzel şekilde yerine getireceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Ülkeler arasında en çok sevilen ve itibar gösterilen hacı adayları, Türk hacılarıdır. Bunun için kutsal topraklarda Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır. Seminerlerde sizlere tavsiye edilen hususlara riayet ediniz. Kafile başkanları ve din görevlilerimizin talimatlarına uyunuz. Zamanınızı ibadetle geçiriniz. Tekrar haccınızın kabul olmasını ve sağlıklı bir şekilde yakınlarınıza kavuşmanızı Cenab-ı Allah'tan diliyorum" dedi.
İl Müftüsü Arvas telbiye ve salavatlar getirerek hacıları uğurladı.
   Van Valisi Murat Zorluoğlu ise; "Allah şimdiden hayırlı ve mübarek eylesin. Sizler bu güzel vazifeyi yerine getirmek üzere niyetlendiniz. İnşaallah bu ibadetinizi sağlık, sıhhat içinde yerine getireceksiniz. Lütfen bizlerden de o mukaddes topraklara ve Resulullah (SAV)'e selam götürün. Dualarınızı bizden eksik etmeyin" dedi.
   İlk kafilede yer alan 191 hacı adayı, Ferit Melen Havalimanından kalkıp, Cidde havalimanına indikten sonra buradan Mekke'ye hareket edecek.
     Bu yılki hac kontenjanında Van'dan 779 kişi gidiyor.
Hac Farizasını yerine getirecek olan Hacı adayları görevlerini ifa ettikten sonra 20 Eylül itibariyle Van'a dönmeye başlayacak.