Habertürk, Van'da seçimin nabzını tuttu

Ülkenin en fazla izlenen televizyon kanallarından biri olan Habertürk, her gün bir şehirde seçimin nabzını tutuyor. Van'da da nabız yoklayan Habertürk Muhabiri Sorel Dağıstanlı, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve ABYB Şube Başkanı Biş

VAN 25.04.2015 12:27:56 0
Habertürk, Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
7 Haziran 2015'te yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Seçimleri'ne az bir süre kala, ulusal televizyon kanalları da il il gezerek vatandaşın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı gazetecilerin görüşünü alıyor.
Habertürk televizyon kanalı seçimlerin nabzını öğrenmek ve kamuoyuna yansıtabilmek için şehirleri dolaşıyor. Bu kapsamda Van'a gelen ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların görüşünü alan Habertürk Televizyon ekibi gazetemizi ziyaret etti.
 Habertürk'ün başarılı muhabiri Sorel Dağıstanlı, Anadolu Basın Yayın Birliği(ABYB) Şube Başkanı ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş'ın seçimlerle ilgili görüşlerini aldı. Dağıstanlı'nın sorularını yanıtlayan Ulutaş, ülkede olduğu gibi, ilde de belli bir kesimin hala seçimlerde kime oy vereceği konusunda kararsız olduğunu, ancak büyük fotoğrafa bakıldığında yine HDP ve Ak Parti'nin yarışacağını söyledi.
Van'daki tahminlerin çoğu dikkate alındığında HDP'nin barajı aşması halinde 5, Ak Parti'nin ise 3 milletvekili çıkaracağı görüşünün ağırlığını koruduğu, ama HDP'nin barajı aşamaması halinde CHP ve MHP'nin de şansının olduğunu ifade eden Ulutaş, güzel bir yarış olmasını umduklarını ifade etti.
Van'ın son yıllara oranla büyük göçler aldığını ve nüfusunun bir milyonu aştığını belirten Bişar Ulutaş, siyasetin bir ikna sanatı olduğunu ve ikna gücünün seçim sonuçlarını etkileyeceğini sözlerine ekledi.

Bölge: Burhan Ergin