Güzelsu`da `Kutlu Doğum` heyecanı

Van`ın Gürpınar ilçesi Güzelsu (Hoşap) mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenen `Kutlu Doğum` programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

VAN 14.04.2014 08:30:38 0
Güzelsu`da `Kutlu Doğum` heyecanı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Peygamber Sevdalıları Van Bölge Koordinatörlüğü ile Van Köyleri Dayanışma Derneğinin (Köy-Der), Güzelsu (Hoşap) Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kutlu Doğum’ etkinliği büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Çevre köylerden de programa katılımların olduğu görülen Program, hafız Sait Tink hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Köy-Der Mevlit Grubu mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programda birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendiren Grup Rahmet ve Köy-Der çocuk ilahi grubu katılımcılara Muhammedi bir soluk yaşattı.

Programda konuşan Molla Nihat Tay Asrı Saadetten örnekler vererek, Allah Resulü ve sahabelerin yürüyen birer Kur’an olduğuna dikkat çekti.

“Sen şahit ol Ya Rab, Hoşap halkı senin Resulünü yad etmek için burada toplandı”

Molla Nihat Tay konuşmasında, , “Resul’ü Ekrem (as) dünyaya teşrif etmişlerdi. Ve haber dedesi Abdulmutalib’e ulaştırıldı. Dedesi Onu da yanına alarak halka şöyle dedi; ‘Bu çocuğun adını Muhammed koydum.’ Mekkelilerin cedlerinde böyle bir ismin olmadığını söylemeleri üzerine Abdulmutalib şöyle der; ‘Ben onun adını Muhammed bıraktım ki yerde de gökte de övülen bir insan olsun.’ Bugün sen şahit ol Ya Rab! Hoşap halkı senin Resulünü yad etmek için burada toplandı” dedi.

“Benim kardeşlerim beni görmedikleri halde bana iman edenlerdir”

Konuşmasının devamında Tay, “Bir gün Resulullah (as) göğe bakarak ‘Ah keşke kardeşlerimi görseydim’ der. Sahabeler ‘Bizler senin kardeşlerin değil miyiz?’ diye sorduklarında ise, ‘Sizler benim ashabımsınız. Benim kardeşlerim ise beni görmedikleri halde bana iman edenlerdir’ demişti. Allah Resulünün kardeşlerim dediği siz Hoşap halkına Salat ve selam olsun. Allah onu mucizevi bir Kur’an ile göndermişti. O Kur’an ki uyuşuk kalplere hayat verir. Bizler bu Kur’an’ın nasıl uyuşuk kalplere hayatverdiğini Allah resulü ve sahabenin hayatlarında görüyoruz” şeklinde konuştu.

“Abdullahlar bugün Mısır’da, Suriye’de, Türkiye’de ve Hoşap’ta Kur’an-ı haykırmak için toplanmışlar”

Abdullah bin Mesud un ilk defa müşriklere karşı Rahman suresini okuduğu kıssayı anlatan Molla Nihat Tay, “Bugün Kur’an’a ne kadar saldırı olsa da, bu saldıranlar ne kadar zayıf ve güçsüz oluklarını göstermektedir. Ve Abdullah derki vallahi! Ya Resulullah sen izin verirsen onlar ne kadar saldırsa da ben yine Kur’an-ı onların yüzlerine okurum.’ İşte bugün biz burada Resulü Ekrem (as)’in mesajın okuyoruz. Sen şahit ol Ya Resulullah! Abdullahlar ölmedi. Abdullahlar bugün Mısır’da, Abdullahlar bugün Suriye’de, Abdullahlar bugün Türkiye’de, Abdullahlar bugün Hoşap’ta Kur’an-ı haykırmak için buraya toplanmışlar. Selam olsun siz Muhammedi aşıkla .” şeklinde konuştu.

“Bu Kur’an Hz. Ali’ye kahramanlık olmuştur”

Kur’an’ının özgürlük kaynağı olduğuna işaret eden Tay sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Zayıf biri olan Abdullah’a bu canlılığı veren Kur’an’dır. İşte bu Kur’an Hz. Bilal’i özgürlüğe taşımıştır. Bu Kur’an Hz.Ebubekir’e cesaret olmuştur. Bu Kur’an Hz. Ali’ye kahramanlık olmuştur. Bu Kur’an Hz. Ömer’e adalet olmuştur. Ve yine bu Kur’an, Hz. Osman’a haya, Hz.Ebazer’e Mekke müşriklerinin karşısına çıkıp ‘La ilahe illallah Muhammendun Resulullah’ dedirten bir cesaret olmuştur”

“Ey zalimler siz bu Kur’an’a zarar veremeyeceksiniz”

Kur’an’ın, sahabelere hayat verdiği gibi, İslam’a düşmanlık edenleri de kendisinde dirilttiğini ifade eden Tay, “Bu Kur’an bunlara hayat verdiği gibi İslam’ı yok etmeye çalışanları da kendisinde diriltti. Hz.Ömer böyle bir insandı. Hz Peygamberi öldürmeye gelen Hz Ömer’i bu Kur’an diriltti. Bizler bugün Hoşap’ta ve Hoşap kalesini şahit tutuyoruz ki, Ey zalimler ey İslam’ı yok etmek isteyenler! Hepiniz toplansanız da bilim adamlarınızı ve profesörlerinizi getirseniz de siz bu Kur’an’a zarar veremeyeceksiniz.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Güzelsu (Hoşap)’ta şahit olduğu bir olayı da anlatan Molla Nihat Tay, “Bunun farkına varalım. Zalimler Kur’an’a zarar veremeyince Kur’an’ı içimizden almak istediler. Müslümanları Kur’an’dan soğutmak istediler.İşte bugün bizler Kur’an’a sahip çıkarak evlerimizi, sokaklarımızı, caddelerimizi ve iş yerlerimizi Kur’an’a göre şekillendirirsek ve Kur’anî ahlakla ahlaklanırsak . ‘Yürüyen Kur’an’olan Hz Muhammedi örnek alırsak bunlar Kur’an’ı elimizden alamayacaklardır” ifadelerine yer verdi.

Ardından ilahi ve ezgilerle devam eden program, Molla Sunullah Kara’nın yaptığı dua ile son buldu.

Öte yandan yapılan etkinliği çok beğendiklerini belirten vatandaşlar Peygamber Sevdalılarına teşekkür ettiler.

(Murat Dalgın-İLKHA)