Güzelsu halkı hizmet bekliyor

Van`ın Büyükşehir olmasıyla birlikte mahalle statüsü alan Güzelsu halkı, hizmet bekliyor.

VAN 19.04.2014 18:30:07 0
Güzelsu halkı hizmet bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Tarihi Mekânları ile bilinen Van’ın Güzelsu (Hoşap) Mahallesi, yetkililerden hizmet bekliyor. Güzelsu Mahallesi, tarihi değerine rağmen bir türlü hak ettiği hizmeti görmedi. Mahalle aralarında çöplerden geçilmezken büyük bir mahalle olmasına rağmen kanalizasyon ve mahalle içi yollar çamurdan geçilmiyor.

Yaklaşık olarak 350 yıllık tarihi Kalesi, Sarı Süleyman Köprüsü, tarihi Mezarlıkları, Hz Ömer Camisi ve medreseleriyle ün salan Gürpınar ilçesine Bağlı Güzelsu Mahallesi, yıllardır hak ettiği hizmeti bulamadı. Büyük şehir yasası ile mahalle statüsü alan Güzelsu Mahallesi artık hizmet görmek istiyor.

“Artık hizmet görmek istiyoruz”

Özellikle mahalle aralarının çok kötü olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Naim Toprak, “Yol yapımı yok. Çevre temizliği yok. Çöplerin atılacağı belli yerleri yok. Herkes kendi çöpünü evin önüne atıyor. Her taraf pislik içinde, iş konusunda çok sıkıntımız var. Gençlerimiz burada işsizdirler. 5-6 ay gurbete gidiyoruz. Bu da bizim masraflarımızı karşılayamıyor. 6 -7 inşaatımız vardı. Bunların hepsi yarıda kaldı. Bu güne kadar hiçbir belediye başkanımız ya da yetkili biri buranın avantajlarından dolayı hizmet görmesi gerektiği noktasında bir adım atmadı.” dedi.

“Tarihi mekânlarımıza el atılsın”

Tarihi mekânlarında hizmetten yoksun kaldığını ifade eden Toprak, “Kalemiz başta olmak üzere tarihi mekânlarımızda hizmetten yoksun durumdadır. En basitinden kalemizde bir çevre düzenlemesi yok. İnsanlar içerisine girdiği zaman tehlike arz ediyor. Bizim Kültür Turizm il müdürlüğü ve yetkililerden isteğimiz Tarihi yerlerimize bir el atılması, kalemize bakım yapılması ve tarihi mekânlarımızın yok olmasına seyirci kalmamalarıdır. Mahalle hizmetlerine gelince Belediye başkanlarımız gelip buralara baksınlar eğer buraların bu şekilde kalmasına vicdanları razı olursa, biz de bir şey beklemiyoruz yoksa buralara da merkezi mahalleler gibi hizmet etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

“Alt yapı eksiklikleri giderilmeli”

Mahallede alt yapı namına hiçbir şey olmadığını da sözlerine ekleyen Toprak, “Kanalizasyon yapılsın. Sel oluştuğunda alt yapı eksiliklerinden dolayı evlerimiz sular içerisinde kalıyor. Belediyenin buna bir an önce el atması lazım.” ifadelerini kullandı.

“Devlet kanalıyla buralara hizmet edilmeli”

Devletin buralara da el atıp yatırım yapması gerektiğini belirten mahalle sakinlerinden Fehim Çekici ise “Devlet buralara da el atıp yatırım yapmasını bekliyoruz. Oteller yapılmalı ve buralar değerlendirilmelidir buralara gelen turistlerin barınacakları bir yer olmalı Hoşap’a gelen bir turist 60 kilometrelik yolu kat edip hemen Van’a dönmek zorunda kalmamalı burada konaklayacağı yerler yapılmalıdır. Bu sayede gençlerimize iş imkânı sağlanmalı gençlerimiz gurbete gönderilmemeli.” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın, Rıdvan Kasap-İLKHA)