“Güvenlik sistemlerinin önemi büyük”

Van’da, güvenlik sektöründe iş yapan Kale Bilişim Güvenlik Sistemleri sahibi Cesim Doğan, “Güvenlik sistemleri insanların bir nevi yardımcısıdır, onun sayesinde kendini güvende hisseder. Güvenlik sistemleri kötü niyetli insanların,

VAN 25.03.2017 10:30:29 0
“Güvenlik sistemlerinin önemi büyük”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Teknolojinin gelişmesi hayatın her alanında beraberinde kolaylığı da getiriyor. Teknolojik gelişmenin önemli ayaklarından biri de dışarıda ve içeride kullanılan güvenlik kameraları ve güvenlik sistemleri oluşturuyor. Bu sistemler de vatandaştan büyük bir rağbet görüyor.

Van’da, güvenlik sistemlerinin satışını ve kurulumunu yapan birçok firma var. Bunlardan birinin sahibi olan Cesim Doğan, güvenlik sistemleri hakkında ve önemine ilişkin olarak gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

KOLAY KONTROL

Evde ve işyerinde kurulan güvenlik sistemlerinin internet üzerinden kontrol edilebildiğini belirten Doğan, “Teknoloji güvenliğin beynidir, kalbidir. Günümüzde internet ve elektrik güvenlik sistemlerinin can damarıdır. İnsanlar internet üzerinden kurmuş oldukları güvenlik sistemlerini istedikleri yerden çok rahat bir şekilde kontrol edebiliyor ve gerekli tedbirleri alabiliyorlar. Güvenlik kameralarının her yerde olması olayların daha erken çözümü ve müdahale konusunda en büyük desteği veriyor” dedi.

AKILLI EV SİSTEMLERİ

Güvenlik sistemleriyle ilgili birçok alanda kapsamlı hizmet seçeneklerinin olduğunu, bunlardan birinin de akıllı ev sistemleri olduğunu ifade eden Doğan, bu aletlerle ilgili olarak da şunları anlattı:

“Akıllı ev sistemleri sayesinde insanlar evindeki yâda iş yerlerindeki elektrik, su, doğalgaz ve güvenlik araçlarını istedikleri şekilde ayarlayabiliyorlar. İnsanlar şehir dışına çıktıklarında suyu açık mı bıraktım, doğalgazı kapatmış mıydım, elektrikleri söndürmüş müydüm gibi kaygılandırıcı, şüpheli durumlarda internet üzerinden bunların hepsini kontrol edebiliyor ve rahatlıyorlar.”

 GÜVENLİĞİN ÖNEMİ

Güvenliğin önemini de hatırlatan Doğan, şunları söyledi:

“Teknoloji, ekmek gibi lüzumlu bir ihtiyaç haline gelmiştir. İnsanlar evde ya da işyerlerinde olmadıkları zaman kötü niyetli birilerinin gelip gelmediğini merak ederler. Güvenlik sistemlerine sahip olanlar bu durumda alarmı varsa alarmı çaldığında telefondan arama yapar, kamera sistemi ile kontrol eder. Güvenlik sistemleri insanların bir nevi yardımcısıdır, onun sayesinde kendini güvende his eder. Güvenlik sistemleri kötü niyetli insanların caymasında etkili olur.”

 MALİYETİ

İşyerinde tam donanımlı ve yarı donanımlı güvenlik sistemleri kurulabileceğini belirten Doğan, alarm sistemlerinin 800 - 900 TL arasında bir maliyetinin olduğunu, isteğe bağlı olarak 3 ya da 4 kameralı bir sistemin de kalite tercihine göre 2000 - 3000 TL arasında bir maliyetinin olduğunu sözlerine ekledi.

Özel Haber: Mehmet Selim KURT