Güvenli Annelik' Projesi

Van'da, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün işbirliği ve MSD İlaçları'nın katkılarıyla hayata geçirilen 'Güvenli Annelik' projesi açılış toplantısı yapıldı

VAN 15.02.2013 11:02:28 0
Güvenli Annelik
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün işbirliği ve MSD İlaçları'nın katkılarıyla hayata geçirilen "Güvenli Annelik" projesi açılış toplantısı yapıldı.

Van merkez ve Erciş ilçesinde anne adaylarına yönelik düzenlenen "Güvenli annelik" projesi başladı. Bir otelde düzenlen toplantıda proje hakkında bilgi veren TAPV Genel Koordinatörü Nurcan Müftüoğlu, anne adaylarının daha rahat ve sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmeleri, doğuma hazırlanmaları, bebekleri için etkili emzirmeyi ve bilinçli annelik dönemi bakımını öğrenmeleri amacıyla projenin hayata geçirildiğini söyledi. Projede güvenli annelik bilincini güçlendirmeyi, anne ve bebek sağlığını geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Müftüoğlu, "Anne-bebek ölümlerinin ciddi bir sorun olduğu gerçeğinden yola çıkarak, 2004 yılında TAPV tarafından hayata geçirilen Güvenli Annelik Projesi kapsamında bir yandan bilinçlendirme çalışmaları yürütülürken bir yandan da gebelik döneminde annelerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıran, annelerin eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden daha çok yararlanmalarını sağlayan faaliyetlere destek veriliyor. Van ve Erciş'te yaşayan 12 bin kadına ulaşmak üzere hazırlanan proje, deprem sonrası bölgede yaşayan kadınların, anne adaylarının ve bebeklerin sağlık hizmetlerinden düzenli bir şekilde yaşanabilecekleri hedefliyor" dedi.

MSD İlaçları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Bingöl de, "Hiçbir annenin bebeğini dünyaya getirirken yaşamını yitirmediği bir dünya oluşturmayı hedefliyoruz. Annelerin ve anne adaylarının kamu sağlık sistemi kapsamında düzenli takiplerinin de anne ölüm oranlarının düşürülmesinde son derece önemlidir. Sağlık Bakanlığımızın önümüzdeki beş yılda anne ölüm oranlarını en alt seviyeye çekme hedefine katkıda bulunmak, MSD İlaçları için ayrı bir mutluluk kaynağıdır" şeklinde konuştu.

"Güvenli Annelik" projesinin 30 Kasım 2013 tarihinde tamamlanması öngörülüyor. - Van