Gürpınar’da sağlık çalışmaları sürüyor

Van’ın Gürpınar İlçesi’nde tüm kadınlara ulaşmayı hedefleyen Muharrem Taş Sağlık Merkezi ve Kadın Politikaları Müdürlüğü’nün çalışmaları devam ediyor. Kadınlara yönelik hijyen, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri hakkın

VAN 2.12.2016 11:06:00 0
Gürpınar’da sağlık çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Kadınlara çeşitli konularda eğitici bilgiler veren Muharrem Taş Sağlık Merkezi ve Kadın Politikaları Müdürlüğü bünyesinde kurulan kadına yönelik şiddet ile mücadele birimi Topsakal Mahallesi’ne giderek burada çalışmalarını devam ettirdi.

Kadınlara yönelik hijyen, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri hakkında bilinçlendirme semineri veren sağlık ekibi, meme kanseri ve rahim ağzı kanserinin zamanında kimi tedbirlerin alınması ile çok da korkulacak bir hastalık olmadığını belirtti.
Her kadının kendi kendini muayene edebileceğine vurgu yapılarak en ufak bir şüphede mutlaka en yakın sağlık merkezine, sonrasında da daha ayrıntılı kontrol için mutlaka donanımlı bir hastaneye gidilmesi gerektiğinin son derece önemli olduğunun altı çizildi.


       Sağlık Merkezi çalışanlarının ardından bu kez de, Gürpınar Belediyesi meclis üyeleri kadınları şiddetle mücadele konusunda bilgilendirerek. Şiddetin kader olmadığını, bir insanlık suçu olduğunu, şiddete maruz kalan kadın ve çocukların belediye bünyesinde kurulan Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Birimi’ne, ‘Alo Destek Hattı’ndan ulaşarak destek isteyebilecekleri vurgulandı. Şiddetle ile Mücadele Birimi ayrıca kadın hakları, çocuk hakları, çocuk gelinler hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan bilgilendirmelerin ardından, kadına yönelik şiddet ve sağlık alanında hazırlanan broşürler dağıtıldı.
Eğitime katılan kadınlara içinde kişisel bakım ürünleri olan hediyeler verildikten sonra eğitim son buldu. Bölge Gazetesi Haber Merkezi