Gürpınar’da mahallelerin içi temizleniyor

Gürpınar Belediyesi mahalle içi düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Kilitli parke taşı çalışmalarından sonra bu kez de kullanılmayan, yıkılmış yapıların enkazlarını kaldırarak yolları genişletiyor.

VAN 3.10.2016 16:57:47 0
Gürpınar’da mahallelerin içi temizleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları, kilitli parke taşı çalışması ile mahallelerin güzel bir görünüme kavuştuğunu, ancak kimi mahallelerde kullanılmayan eski yapıların bu güzel görüntüyü bozduğunu hatırlatarak, “Yurttaşların da yardımcı olması ile belediye ekiplerimiz bu eski, kullanılmayan yapıların enkazlarını kaldırıyor. Böylece mahallelerimiz daha güzel bir görünüme kavuşmuş oluyor” ifadeleri kullanıldı.

   İlçeye bağlı mahalleleri daha yaşanılır hale getirmek için seferber olan Gürpınar Belediyesi, mahalle içinde kullanılmayan eski, yıkık yapılara ait enkazları, çöpleri ve kıştan kalma soba küllerini toplamaya devam ediyor.

   Mahalle içlerinin kilitli parke taşları ile döşenmesi ile modern bir görünüme kavuşan mahallelerde, çöplerin, soba küllerinin ve yıkık yapılara ait hafriyatların kaldırılması ile mahalleler eski, boğucu görünümünden kurtularak ferah hale geliyor.

    Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, belediyenin tüm imkânlarının kullanarak mahallelerin daha yaşanılır hale gelebilmesi için seferber olduklarını hatırlatarak, “Sezonun bitimine az bir zaman kala, kilitli parke taşı çalışmalarının devam ettiği mahallelerimizde hem mahalleyi toptan bir temizlikten geçiriyor, hem de kullanılmayan eski, yıkık yapılara ait enkazları kaldırıyoruz. Böylece kimi yerlerde hem yollar genişlemiş oluyor, hem de mahallenin kötü görünmesine yol açan o kötü görüntülerden kurtulmuş oluyoruz. Bu çalışmaları yürütmede mahalle sakinlerimiz de bizlere yardımcı oluyorlar, bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Mahalle içini temizleme çalışmalarımız süreklilik arz ederek devam edecektir” açıklamasını yaptılar.