Gürpınar’da heyelana karşı palye çalışması…

Gürpınar Belediyesi, heyelan ile mücadele kapsamında Zernek Baraj Gölü çevresinde Akbulut Mahallesi'ne giden bölgede palye çalışması başlattı.

VAN 16.09.2015 17:26:17 0
Gürpınar’da heyelana karşı palye çalışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Gürpınar Belediyesi ilçenin dört bir tarafında hizmete dayalı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Gürpınar'da yılların getirdiği sorunların birikmişliği belediyenin işini bir hayli zorlaştırırken, belediye ise bu sorunlar karşısında daha bir kararlı duruş sergileyerek biryandan sorunların üstesinden gelmeye çalışıyor, diğer yandan da alışıla gelmiş belediyeciliğin ötesine geçerek, içinde bulunduğu dezavantajlı durumu avantaja dönüştürmeyi hedefliyor.
 
Halk belediyeyi sahipleniyor
Belediyenin halkın tüm sorunlarına eğilmesi ve ilçeyi bütünlüklü olarak kalkındırmayı hedeflemesi ilçe halkından büyük destek görüyor. Belediye ise ilçenin her tarafını adeta şantiyeye dönüştürmüş durumda. Şantiyeye dönen yerlerden bir tanesi de Zernek Barajı Gölü'nün arka kısmında bulunan ve ilçenin Akbulut Mahallesi'ne giden yoldur. Her yağmur yağdığında heyelana maruz kalan yolda belediye ekipleri palye çalışması başlatırken, şevler de oluşturularak böylelikle önemli oranda heyelanın önüne geçilmeye çalışılıyor.
 
'Rahat bir ulaşım için seferber olduk'
Belediye eş başkanları, Akbulut Mahallesi'nin, Işıkpınar Mahallesi üzerinden de ulaşımının sağlanabildiğini, ancak o yolun hem uzak, hem de viraj ve rampalarla dolu olmasından dolayı sıkıntılı olduğunu, bunun için çalışmalarının şuan sürdüğü yol çalışmasının yapılmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "ilçe sakinlerimizin rahat ve güvenli bir ulaşım sağlamaları için belediyemizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız" ifadelerine yer verilirken, Akbulut Mahallesine giden yolun 10 günlük çalışma sonucunda bitirilmesi hedefleniyor. Belediye Fen  İşler Müdürlüğü ise, şuan yaptıkları çalışma ile sık sık heyelana maruz kalan yolda heyelan etkisini en aza indireceklerini belirterek, "Akbulut sakinleri bundan sonra o yolu daha rahat kullanabilecekler" denildi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi