Gürpınar’da bakıma muhtaç yaşlılar tespit ediliyor

Gürpınar Belediyesi Muharrem Taş Sağlık Merkezi’nin mahallelerdeki çalışmaları devam ediyor. Sağlık Merkezi Çalışanları, mahallelerde bulunan kronik hasta, engelli ve bakıma muhtaç yaşlılar tespit ederek kayıt altına alıyor.

VAN 7.10.2016 18:47:53 0
Gürpınar’da bakıma muhtaç yaşlılar tespit ediliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gürpınar Belediyesi’ne bağlım Muharrem Taş Sağlık Merkezi ile Gürpınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğüne bağlı Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Birimi’nin mahallelerde ortaklaşa düzenledikleri seminer çalışmaları devam ediyor. Kadınların su seferki durağı ise ilçenin eski mahallelerinden olan Arkboyu Mahallesi oldu.

 

    “Halkımızın yaşadığı her sorun bizi çok yakından ilgilendiriyor”

    Seminer öncesi kısa bir açıklama yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, halkın içinde bulunduğu her sorunun belediye olarak kendilerini çok yakından alakadar ettiği hatırlatmasında bulunarak, “Biz halk belediyeciliği şiarı ile yola çıktık. Bu şiarımıza halen de büyük bir kararlılık ile bağlıyız. Bu şiarımız gereği de halkımızın her sorununa ilgi duyuyor, sorunun çözümü için imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz” dedi. Halkın yıllarca ihmal edildiğini, hizmetten yoksun bırakıldığına da dikkat çeken Çetin, “biz de bu bilinçle hareket ediyor ve 80 yıllık açığı kapatmaya çalışıyoruz” dedi. Özellikle kadınların yaşadıkları sorunlara daha fazla eğildiklerini de aktaran Çetin, “şu bir gerçektir ki özellikle kadılarımız sorunlarını dile getirmekte belli sıkıntılar yaşamakta, bunun sonucunda da bazen çok basit şekilde çözülebilecek bir sorun, bir kadının hayatına mal olabilmektedir. Bunun için de kadınlara yönelik çalışmayı özellikle önemsiyoruz. Sağlık Merkezi çalışanlarımız mahallelerdeki çalışmalarını devam ettirerek özellikle sağlık alanında kadınlarımızı bilgilendirmekteler. Kadın Politikaları Müdürlüğümüze bağlık Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Birimi ise kadınların sahip olduğu hakları kendilerine anlatıyor, böylelikle şiddete karşı adeta savaş açmış bulunuyoruz. Şunu asla unutmamak gerekiyor; ne kadın ne de erkek hiç kimse şiddeti hak etmiyor. Ancak maalesef ve üzülerek şunu belirtelim; toplumumuzda kadına yönelik şiddet bir hakmış gibi ele alınıyor. İşte biz bu anlayışa karşı mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Şiddet asla bir hak değildir” dedi.

   Arkboyu Mahallesinde düzenlenen programa Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, dbp Gürpınar İlçe Eş Başkanı Feyruz Alaş, Belediye Kadın Meclisi üyeleri Handan Karakoyun ve Sinem Malal, KJA Aktivisti Hatice Aktağ ve belediye kadın çalışanları katıldı.

    Program, kadınlara içinde kişisel bakım ürünlerinin olduğu hediyelerin verilmesinin ardından son buldu.