GÜRPINAR BELEDİYESİ’NDEN TEMEL ATMA TÖRENİ

Gürpınar Belediyesi tarafından “Merkez Dükkânlar Projesi”nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

VAN 16.08.2017 20:31:00 0
GÜRPINAR BELEDİYESİ’NDEN TEMEL ATMA TÖRENİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlçe merkezinde bulunan ve görüntü kirliliği ile çarpık yerleşmeye yol açan 47 eski yapının yıkılmasının ardından Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan modern yapıların inşa edilmesi için geliştirilen “Merkez Dükkânlar Projesi” için temel atma töreni gerçekleştirildi.

İlçedeki vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği tören, İlçe Müftüsü Alaaddin Hançer tarafından okunan dualarla başladı.
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı’nın inşaat temeline harç dökmesiyle temeli atılan projenin kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.

Törende konuşan Doğramacı, Gürpınar’ın geleceğine yeni bir vizyon katmaya çalıştıklarını belirterek şunlara değindi, “Burada sadece temel atma töreni düzenlemiyoruz, herkesin gıpta ile bakabileceği bir şehir inşa etmeye çalışıyoruz. Bu bir yenileme değil, değişim ve dönüşümün ilk adımıdır. Şehrimizi yeniden güzelleştirmek istiyoruz.

Bu nedenle şehrimize yeni projeler ve yeni yollar kazandırmak için büyük uğraş veriyoruz. Sizler de bu işe sahip çıktınız. Burada huzur içerisinde yaşamak için şehrimizi elbirliğiyle kalkındıracağız. Şehrimizin çehresini değiştirmeye çalışıyoruz. Proje çok ciddi bir projedir. İnşallah kısa süre içerisinde başka projeleri de hayata geçirerek, vatandaşlarımızın hak ettikleri güzel şehrimize kavuşacağız. Proje şimdiden ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”
Tören alanında bekletilen kurbanlık koçun kesilmesinin ardından Başkan Vekili Doğramacı ve vatandaşlar kendileri için hazırlanan yemeğe katıldı.