Güray: Nitelikli proje destek alır

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, iş fikri ve nitelikli projesi olanların mutlaka destek alabileceğini söyleyerek, 'Bir iş yeri açıldığında mutlaka iyi araştırma yapılmalı. Çünkü işletme kurulduktan sonra ayakta kalmak çok zor

VAN 6.12.2017 13:42:14 0
Güray: Nitelikli proje destek alır
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van'da girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere belgeleri verilirken, burada açıklamalarda bulunan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, önemli bilgiler verdi.
   Van Demirciler Tamirciler Esnaf Sanatkarları Odası'nın DAKA ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde konuşan Güray, yeni destek mekanizmalarının olduğunu ifade etti.
   İş yeri açılması esnasında ayakta durmanın zorluğuna değinen Güray, "Kalkınma ajanslarının, Avrupa Birliğinin ve diğer bakanlıkların destekleri var. Tekstilkentteki müteşebbislerimiz aynı anda 4-5 devlet desteğinden faydalanabiliyorlar. Şu an 100'ün altında eleman çalıştıran işletme yok orada. Bunlar sizin için hayal olarak gelmesin, onlar da sizin gibi sıfırdan başladılar. DAKA olarak her yıl bütçemize mutlaka girişimcilik eğitimleri için kaynak ayırıyoruz. Girişimcilik eğitimi almak isteyen vatandaşların eğitim maliyetlerini DAKA olarak biz finanse ediyoruz. KOSGEB ile işbirliği yapıp sizleri sertifika sahibi yapıyoruz" dedi.
Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael ise, girişimciliğin bir iş fikri olduğunu söyleyerek, "Bir işi fikir edinmek ve o doğrultuda küçücük sermayesiyle beraber işletme kurmak, çalıştırmak ve daha sonra büyümektir" dedi.
   Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Van İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas ise, esnafa destek veren bir kuruluş olduklarını söyleyerek, "Özellikle iş fikri olup girişimci ruhu olanlara KOSGEB'de ek bir destek modeli uygulayarak, iş yeri kurmak isteyen kişilere yardımcı oluyoruz. Özellikle girişimcilik eğitimini alıp sertifika almaya hak kazan kardeşimiz, KOSGEB'e müracaat etmesi halinde 150 bin TL'ye kadar destek veriyoruz. Bu desteğin 50 bin TL'si hibe, 100 bin TL'si de makine ve ekipman alma kaydıyla 2,5 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli ve sıfır faizli bir kredi desteği veriliyor. Öte yandan bu kişiler makine ve ekipman kredisinin dışında KOSGEB'in bütün desteklerinden de aynı şekilde yararlanmaktadır" şeklinde konuştu.
   Sertifika törenine; SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz, DAKA Genel Sekreteri İbrahim Güray, KOSGEB Van İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas, Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael, bazı STK temsilcileri ve kursiyerler katıldı.