Gür, engelliler için lise istedi

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sundu.

VAN 14.02.2013 14:29:25 0
Gür, engelliler için lise istedi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Önergesinde, Van’da işitme engellilere yönelik lisenin olmamasından dolayı işitme engelli çocuklar ve ailelerinin büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Gür, “Van ilinde ilköğretim müfredatına göre sadece bir engelli okulun olması nedeniyle, eğitim yönünden engelli öğrenciler büyük sıkıntılar çekmektedirler. İlköğretimi bitiren engelli çocukların çoğu Van ilinde engelliler için mesleki lise olmaması nedeniyle eğitim ve öğretimlerini yarıda bırakma zorunda kalmaktadırlar. Çocuklarını lisede okutmak isteyen aileler ise Erzurum, Bursa ve Trabzon gibi illerde bulunan işitme engelliler eğitimine yönelik mesleki liseleri tercih etmektedirler. Genellikle aileler erkek çocuklarını okula göndermekte, kız çocuklarının okumasına engel olmaktadırlar. Bundan dolayı engelli kız çocuklarının okuması için Van ilinde engelli lisesinin bulunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.
Gür cevaplanmasını istediği soruları da şöyle sıraladı; “1-Van ilinde kaç engelli çocuk bulunmaktadır? Bu engelli kişilerin kaçı eğitim- öğretim almaktadır? 2- Van ilinde engelliler için mesleki lise açmayı düşünüyor musunuz? 3- Van ilinde bulunan engelli öğrenciler için bakanlığınızca ne tür yardımlar yapılmaktadır? 4- Van ilinde yaşayan engellilerin kaçı diğer ilerde okumaktadır? Okuyan öğrencilerin cinsiyete göre dağılımı nedir?
5- Eğitim- öğretime devam etmeyen öğrenciler için eğitimlerine devam edebilmeleri açısından bakanlığınızca her hangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” / Prestij Haber