Günün Öne Çıkan 10 Köşe Yazısı

Reis’ten Çok Reisçiler

VAN 3.10.2016 10:52:38 0
Günün Öne Çıkan 10 Köşe Yazısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 FETÖ’nün Koruyucu Meleği

Erdoğan, BM’de konuşma yapar, BM sistemini eleştirir... İtiraz Kılıçdaroğlu’ndan gelir. Hükümet, Almanya’ya nota verir. İtiraz Kılıçdaroğlu’ndan gelir. John Bass’in “içişlerine müdahale” anlamına gelecek söz ve davranışları eleştirilir. İtiraz Kılıçdaroğlu’ndan gelir. İngiltere Büyükelçisi’nin tuhaf Van ziyareti ve gizli-kapaklı ilişkileri sorgulanır. İtiraz Kılıçdaroğlu’ndan gelir. Kılıçdaroğlu, son çıkışlarıyla “FETÖ’nün koruyucu meleği” rolüne soyunmakla kalmadı, adeta “klan dayanışması” sergilemeye başladı. Bu nedenle, “Şu kaset komplosu meselesini yeniden düşünmekte yarar var” diyorum.

Ahmet Kekeç

Enerjide B Planı: LNG

Aslında doğalgazı ithal etme yollarında farklı alternatifler var. Birincisi Rusya'dan, Azerbaycan'dan, İran'dan boru hatları ile satın aldığımız doğalgaz. İkinci alternatif olarak ise, LNG dediğimiz sıvılaştırmış doğalgaz. LNG'yi Cezayir, Nijerya ve Katar'dan ithal ediyoruz. LNG ihracatı yapan ülke sayısı 20 iken, ithal eden ülke sayısı ise 30. LNG'nin bugün toplam doğalgaz tüketimimiz içindeki payı yüzde 15 civarına yükseldi.

Erdal Tanas Karagöl

Aman Dikkat Taklaya Getiriliyorsunuz

FETÖ'yle mücadelede tehdit öncelikli 5 alan vardır ki, asla ertelenemez, geciktirilemez, savsaklanamaz. Bunlar TSK, polis, istihbarat, yargı ve özel güvenliktir. Sakın buralar temizlendi denilmesin. Daha geçen hafta MİT'ten 87 “eleman” atıldı, haberiniz olsun. (Raporları doğrultusunda devletten temizlik yapılan MİT'in şu haline bakın da gerisini hesap edin.)

Salih Tuna

Reis’ten Çok Reisçiler

Ne Erdoğan'ın güzellemelere ihtiyacı var; ne de bu dar alanda O'na güzelleme yazmaktır amacım. Benim derdim başka; derdim şu: Bir süredir, kendilerini “En Reisçi”, “Çok Reisçi”, “Öz Reisçi”, “Has Reisçi”, “Hakiki Reisçi” vb. vasıflarla tanımlayıp, diğer herkesi yeren, eleştiren, dışlayan, küçümseyen, küstüren ve kıran bir takım çete, güruh, gruplar tezahür etmeye başladı.

Aydın Ünal

Musul Meselesi!

Musul operasyonu bu kadar yakın ve bu kadar hakikat haline gelmişken, “meleklerin cinsiyetini tartışmak” hiç kimsenin yararına olmaz. Biz istesek de istemesek de tarih yeniden yazılıyor; ya öznesi olursunuz ya da herkesin üstünde tepindiği nesnesi. Seçim sizin.

İlhami Işık

Lozan: “Yüz Yıllık Hesaplaşmanın” İlk Adımı...

Amerikan yönetimi, 1923-1927 arasında, Ankara’ya ilk büyükelçisini göndermek için “Musul sorunu” nedeniyle Anadolu’da İngilizler’in çıkardığı isyanların sonucunu bekledi!.. Beklentisi, genç cumhuriyetin bu belalardan kurtulamayacağı yönündeydi...Türk Kurtuluş Savaşı’nın Wilson Doktrini’nin uzantısı olarak kabul edilen ve günümüz İsrail’i gibi ABD’nin bölgedeki ileri karakolu görevi üstlenecek “Büyük Ermenistan” ve “Kürdistan” projelerini gömmüş olmasını “günü geldiğinde çözülecek bir mesele olarak” kabul etti. FETÖ ve PKK’nın 40 yıllık mazisini bir tesadüf olarak görebilir miyiz, hayır!..

Ardan Zentürk

Bombalanan Hastanelerin Mantığı

Sivilleri vurarak öncelikle bu bölgeyi terk etmeleri isteniyor. Bölgenin boşaltılması iki amaca matuf: Bir, mülteci dalgalarıyla hem muhalefetin kontrol ettiği alanlarda hem de Türkiye gibi komşu ülkelerde kaosun derinleştirilmesi. İki, boşaltılan alanların demografik mühendisliğe müsait hale gelmesi suretiyle Esed için idare edilebilir bir “halk” oluşturulması.

Ufuk Ulutaş

Sinsi Melanet

Açık açık söyleyemiyorlar, çünkü kurtarmaya çalıştıkları arkadaşlarının yanını boylama tehlikesi var. Satır aralarında değinmeye çalışıyorlar, "ima" ediyorlar, sezdiriyorlar. Gıdıklıyorlar. "Algı operasyonu" yapmakla yetinmek zorunda kalıyorlar. Yeter ki okuyanın kafasında küçük bir soru işareti oluşsun, sonra yavaş yavaş büyümeye başlasın. Bu soru işareti, yolda yürürken ayağı taşa takılan her budalanın "Tayyip yapmıştır" saplantısıyla beslensin...

Engin Ardıç

Dünya Son Sürat Gidiyor... Nereye?

Paniklemek, elimizi ayağımızı dolandırmaktan başka bir işe yaramaz. Fakat dikkat, kavrayış ve tedbir için bakışımızı dünya üzerinde yoğunlaştırmanın zamanıdır. Olaylar kızışıyor, birileri dünyayı kibrit kutusu gibi sallıyor. Çubukların yerleri değişecek ve sonra bu yolla yeni bir düzene girecek. Her şey bu kadar hızlanmadan hemen önceki bazı şeyleri düşünüyorum... Çok eski değil, 2015'te olup bitenleri... Rusya'nın petro-dolar düzeninden çıkma girişimini; Davos zirvesinde Merkel'in ABD'nin dehşetli itirazlarına rağmen Rusya'ya bir ticaret antlaşması önerişini falan... Yani yaklaşıyormuş, gelmekte olan!

Haşmet Babaoğlu

Lozan Hezimet Mi Zafer Mi?...

Neticede bir anlaşma, yeni bir ulusun kurulmasına yol açan bir büyük sözleşme o ulusun kurucuları tarafında ideolojik bir planda tartışılmışsa onun karşısında bir görüşü savunanlar da onu eleştirmekten geri durmayacaktır. Durmaz.

Dolayısıyla Lozan tartışması bir belge tartışması değildir. İdeolojik, tarihi farklı açılardan 'yorumlayan' (işte ideoloji o demektir zaten) bir tartışmadır. 'Revizyonist' bir tarih geleneği her zaman olacaktır.

Hasan Bülent Kahraman
03.09.2016 Pazartesi