Güney Kürdistanlı hemşireler sertifika aldı

Güney Kürdistan'dan gelerek Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde hemşirelik stajı alan 40 öğrenci hemşirelik sertifikalarını aldı.

VAN 14.09.2013 00:57:24 0
Güney Kürdistanlı hemşireler sertifika aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi toplantı salonunda yapılan sertifika töreni, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın açılış konuşmasıyla başladı.

 

Geçtiğimiz ramazan ayında Süleymaniye kentine yaptıkları ziyaretten sonra karşılıklı işbirliğine başladıklarını ifade eden Rektör Battal, bu kapsamda Süleyman Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde okuyan öğrencilerin Van'a staja geldiklerini belirtti.

 

Program çerçevesinde karşılıklı staj yapma imkânı olduğunu anlatan Prof. Dr. Battal, "Bu karşılıklı anlaşmamızda iki grup halinde hemşirelere staj verebileceğimizi belirttik, kendileri de iki grup öğrenci gönderebileceklerini söylediler. Birinci grubumuzun bugün sertifika törenini birlikte yapıyoruz. Bundan sonra da ikinci grup gelerek stajlarını tamamlayıp sertifikalarını alacak. Bu süreçte stajla ilgili uygulamaların dışında karşılıklı diyalog ve etkileşimlerde devam etti." dedi.

 

Burada tıp alanında belli bir seviyeye gelindiğini ifade Prof. Dr. Battal, "Doktorlarımızın bu tecrübelerini elbette Süleymaniye Üniversitesi'ndeki doktorlarımızla paylaşabiliriz. Doktorlarımız da değişik alanlarda sertifika alabiliyorlar. Bu konuda kendileriyle beraber çalışmaya da hazırız. Özellikle Kuzey Irak bölgesinde hasta, değişik ülkelere giderek tedavi olmak istiyorlar. Bu anlamda da biz kesinlikle orada ihtiyaç duyulması halinde bu hastaları da kabul edebiliriz. Buradaki imkânlarımızı gördüler. Bu imkânlarımızı daha iyi bir şekilde Süleymaniye Üniversitesi aracılığıyla gelen hastalara daha iyi imkânlar sunarak ilişkimizi geliştirmek istiyoruz. Eğer orada ağır hasta olup herhangi bir yere nakli olmayan ancak operasyonunda ihtiyaç duyulması halinde buradan doktor gönderebiliriz." ifadelerini kullandı.

 

Süleyman Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Rashid Amen ise, burada yaptığı konuşmada, kendilerine böylesi bir imkânı sağladıkları için Rektör Battal'a teşekkür ederek, "Burada öğrencilerimiz bir şeyler öğrendiler. Umarım ilişkilerimiz bundan sonra artarak devam edecektir. Sadece yaz staj programı değil yeni programlarda öğrencilerin değil eğitimcilerin de dahil olacağı programlar için çalışmalar düzenleyeceğiz. Burada o kadar güzel şeyler yaşadık ki bunu nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Herkese gösterdikleri ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür ederim." karşılığında bulundu.

 

Yapılan konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi.

 

Kursiyerlere belgeleri YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Süleymaniye Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Rashid Amen ve eğitimlerde görev alan hocalar tarafından dağıtıldı.

 

Stajlarını tamamlayan öğrencilerden Rojgel Celal, "Süleymaniye'den geldik. Burada 14 günlük bir kurs gördük. Her şey çok güzeldi, Van çok güzeldi." diye ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)