Güney Kore'den, Van Kahvaltısı için geldi

Aslen Güney Koreli olan Lee Heejung adlı bayan turist, Van kahvaltısına bayıldığını belirterek, bu muhteşem kahvaltının ününün Kore'den bile konuşulduğunu belirterek, bugün bu merakını gidermek için burada Van Kahvaltısı yaptı

VAN 21.01.2022 11:29:37 0
Güney Kore'den, Van Kahvaltısı için geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ünü ülke sınırlarını aşan, tadı, lezzeti ile dilden dile dolaşan ve her turistin en önemli ilkleri arasında yer alan Van Kahvaltısı, Uzakdoğu ülkelerinde bile adından söz ettirmeyi başardı.

Uzakdoğu ülkelerinden olan Güney Kore'den Türkiye'ye gezi amaçlı gelen Lee Heejung adlı bayan turist, bu önemli seyahatine Van Kahvaltısı'nı da eklemeden geçememiş.

Van'a gelir gelmez Van Kahvaltıcılar Sokağı'na uğrayan, burada da Sütçü Kenan'da Van Kahvaltısı yapan Lee Heejung, kahvaltının gerçekten de bahsedildiği kadar muhteşem olduğundan söz etti.

'Bu lezzete gerçekten de bayıldım' diyen Lee Heejung adlı bayan turist, Van'a özellikle bu lezzetleri tatmak için geldiğini dile getirdi.

"GİTTİĞİM HER YERDE BU LEZZETİ ANLATACAĞIM"

Lee Heejung, "Şu anda ünü gerçekten de ülke sınırlarını aşan bir kahvaltı sofrasındayım. Hakikaten de bahs edildiği kadar güzel ve mükemmel. İnsanlar gerçekten çok sıcakkanlı ve misafirperver. Bu ilgi ve alaka ziyadesiyle büyüleyici. Bunun için burada bulunmaktan gerçekten pişman değilim, tam aksine iyi ki geldim, gördüm ve tadına bakarak bu merakımı giderdim. Gittiğim her yerde bu lezzeti anlatacağına emin olabilirsiniz. Çünkü bu lezzet bunu hak ediyor. Bu insanlar her türlü övgüye layık. Bu misafirperverlik gerçekten taçlandırılmalı. Van Kahvaltısı'nın Guiness Rekorlar Kitabı'nda olması ve kahvaltı rekorunu elinde tutması gerçekten hakikatli bir durum. Bence bu muhteşem kahvaltı daha fazla değeri hak ediyor" diyerek, Van'a, Van Kahvaltısı'na ve misafirperverliğe duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

"BU GURUR BÜTÜN VAN'INDIR"

Dünyanın her yerinden Van Kahvaltısı'nın konuşuluyor olmasının guru verici olduğundan söz eden Sütçü Kenan ise, "Bu gurur bütün Vanlılarındır. Van'a gönül veren, bu kahvaltıya değer verenlerindir. Bizlerde bu gurur için hizmet ediyoruz. Dünyanın en ücra köşesinden bile bahsedilmek güzel bir duygu. İnsanlar binlerce kilometre yol alarak bu şehre geliyor ve Van Kahvaltısı yapıyor. Bunun bir benzerini bir yerde bulamazsınız. Bu karda, kışta, boranda Van Kahvaltısı gibi bir değere gösterilen ilgi, alaka, merak  bizi daha fazla işimize odaklanmaya, daha fazla hizmet etmeye, bu değeri daha fazla kitlelere ulaştırmaya sevk ediyor. Bizlerde işletme olarak bu değere layık olmaya çalışıyoruz. Bu sokak, gerçekten dünyanın gündeminde olan bir sokak. Bu sokağın da Guiness Rekorlar Kitabı'nda yerini alması gerekir. Çünkü dünyanın her tarafından insanlar bu sokağa geliyor Van Kahvaltısı yapıyor. İnşallah bu da bir gün gerçekleşir" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur