Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee Van'da

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, bazı gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a geldi.

VAN 27.02.2013 14:14:33 0
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, bazı gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin ile birlikte Van'a gelen Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, Ferit Melen Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer tarafında karşılandı. Daha sonra Van Valiliğine geçen Lee, Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Güney Kore ve Türk halkının bir gönül ve kan bağının olduğunu ifade etti. Vali Karaloğlu, "Van'da da Kore'de şehit olan ve Kore gazisi olan vatandaşlarımız var. Bugün yemekte de bir kısmı ile bir araya geleceğiz. Sayın Büyükelçinin esas ziyaret amaçlarından bir tanesi, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin de aramızda. Ortak bir etkinlikleri var. İki ilköğretim okulumuzda çocuklarımıza malzeme dağıtım törenimiz olacak. Kore gazilerimizden sonra Asya kökenli bir sporda belki dostluğun gelişmesine katkı sunacaktır" dedi.

Büyükelçi Lee ise, kardeş ülke olan Türkiye'ye büyükelçi olarak yaklaşık 1,5 sene önce geldiğini söyledi. Türkiye'ye geldikten kısa süre sonra Van'da deprem olduğunu ifade eden Lee, "O zaman buraya gelmek istedim, gelemedim. Ondan dolayı da üzüldüm. Bugün de burada olduğum için çok mutluyum. Deprem sırasında Türkiye'de olan Korelilerin kişisel olarak yardım etmeye geldiklerini öğrendim. Onlar burada iyi çalıştığı için Vali Bey tarafından tebrik edildiler. Az önce vali yardımcısından depremde ve depremden sonra yaşanan süreç hakkında bilgi aldım. Van'ın eski haline geldiğini öğrendim. Van Türkiye'nin doğu bölgesinde; hem İran hem de Gürcistan'a yakın bir noktada olduğu için bu ülkelerle ilişki geliştikçe hem ticaret hem de turist bakımından çok gelişeceğini düşünüyorum. Bugün biraz vakit kısıtlı olduğu için gezemedim ama bir dahaki gelişimde mutlaka gezeceğim. Van'ın deprem etkisini atlatmak için çok çaba sarf eden Sayın Vali Bey'e ve yardımcılarına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Büyükelçi Lee'ye üzerinde Urartu motiflerinin bulunduğu bir vazo ile deprem ve deprem sonrası Van'ın fotoğraflarının yer aldığı el kitapları hediye etti. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - Van