'Güneş Enerji Santrali Projesi’ hayata geçiriliyor

Van’ın Edremit Belediyesince, yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretmek amacıyla başlatılan 'Güneş Enerji Santrali Projesi’ hayata geçiriliyor.

VAN 18.03.2022 13:08:52 0
'Güneş Enerji Santrali Projesi’ hayata geçiriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın projeleri arasında yer aldığı belirtilen Güneş Enerji Santrali (GES) için geri sayımın başladığı belirtildi.
Edremit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent adına çalışmaların sürdüğü, yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki çalışmalara güneş enerjisinin de ekleneceği kaydedildi.
Eskicami Mahallesi’nde 2.5 mw gücünde güneş enerji santrali kurma izinlerini alan Edremit Belediyesinin, kendi enerjisini üreteceği açıklandı. 90 dönümlük arazinin 39 dönümü üzerine yaklaşık 6000 adet panel kurulacağı vurgulandı.
2021 yılının Eylül ayında resmi süreçleri başlatılan projenin, VEDAŞ’ta düzenlenen protokol ile imzaları da atıldı.
İmza sonrası Güneş Enerji Santrali (GES) ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, santralin kurulum çalışmalarının kısa süre içinde başlanacağını söyledi.
Edremit Belediyesi’ne gelir getirici çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Başkan Say, ihtiyaçlarının 8 katı bir enerjinin üretileceğini ifade etti. Ciddi bir tasarrufun elde edileceğini belirten Başkan Say, yıllık ortalama 13 bin 370 ağacın karbondioksit emilimine denk gelen, 3 milyon 110 bin 280 kilogram karbondioksit salımının da önlenmiş olacağını n altını çizdi. Başkan Say, projenin Van’a ve Edremit’e hayırlı olması temennisinde bulundu