Gündem: Van Çevre Yolu

Van'da yaklaşık 10 yıldır başlanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Van Çevre Yolu konusu adeta yılan hikâyesine döndü. Bugüne dek sayısız açıklamalar, itirazlar olmasına rağmen, 'yapılacak' denmesine rağmen bir türlü bitirileme

VAN 12.10.2018 10:02:20 0
Gündem: Van Çevre Yolu
Tarih: 01.01.0001 00:00
   2x3 şeritli olarak 41 kilometre olarak planlanan Van Çevre Yolu'nun iki kısım halinde yapıldığı belirtilirken, 18. Madde uygulamasına yönelin plan çalışmalarının bitirilme aşamasında olduğu ifade ediliyor.

 


        Van Çevre Yolu ile ilgili bir önerge yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Van çevre yolu, 2x3 şeritli, toplam 41 kilometre olarak bölünmüş yol standardında yapılmaktadır. Proje kapsamında 4 adet farklı seviyeli köprülü kavşak, Edremit-Kurubaş-Özalp yolu kavşağı ve Erciş yolu bağlantısı olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından 18'inci madde uygulamasına yönelik plan çalışmaları bitirilme aşamasına getirilmiştir, proje, yatırım programında vardır, plan çalışmaları biter bitmez ihalesini yapacağız. Yine birinci kısım 23 kilometre olup 3 kilometrelik kesim alt temel seviyesinde tamamlanmıştır. İkinci kısım 18 kilometre olup 16 kilometrelik kısmında alt temel ve sanat yapıları seviyesinde çalışmalar tamamlanmıştır" ifadesini kullanmıştı.

 

        ÖZDEK, KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Bugüne dek bir türlü bitirilemeyen Çevre Yolu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, yıllardır söz konusu olan çevre yolunun biran önce kamulaştırılarak yapılması gerektiğini belirtti.
Özdek, akabinde uygulanacak olan 18. Madde  'Doğrudan ortaklık payının' da (DOP) minimize edilerek 18'nci maddenin uygulanması gerektiğini tüm yetkili mercilerde dile getirdiklerini söyleyerek, "Yıllardır kamuoyunun gündemini meşgul eden çevre yolu ile ilgili konuda Van Emlakçılar Dayanışma Derneği olarak açıklamalarda bulunmaktayız. Çevre yolunun yapımının gecikmesinin Van'ın ekonomik, sosyal hayatının yanı sıra kent gelişimini de olumsuz etkilediği, adeta şehir efsanesine dönüşmüş. Sürekli konuşulup, farklı kesimler çevre yolu üzerinde eleştiri geliştirmekte, ancak yapımı için olumlu bir adım atılmamaktadır. Yapımı yılan hikâyesine dönen ve çevre yolu ile birlikte planlanan, gerek kent gelişimi, gerekse ekonomik gelişmeler için atılacak olan adımların askıya alınmasına, toplumu ümitsizliğe düşmesine, çevre yolu yapılamaz duygusuna kapılmasına neden olmuştur.

 

           Çünkü çevre yolunun yapımının gecikmesi hem kentin hem de halkımızın zamanının boşa harcanması, gelişen dünya içinde geri kalması demektir. Bu nedenle Van Emlakçılar Derneği olarak, şehirde faaliyet gösteren tüm STK'ları, tüm kurum ve kuruluşları, tüm siyasi kesimleri çevre yolu ile ilgili sorunların kesin çözümü için bir an önce yapılması için konunun takipçisi ve destekçisi olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

          "TARLALAR, ARSA VASFINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ"
Çevre yolu konusunda Van'da bir duyarlılık ve platform oluşturmak amacıyla girişimlerde bulunduklarını anlatan Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Özdek, "Çevre yolu civarında yer alan tarla statüsündeki araziler tamamen arsa vasfına dönüştürülmelidir. Çünkü alt ve üst yapının tamamlanması, zilliyetlerin sağlanması, oluşacak olan yapının kentsel gelişimi destekleyecek şekilde organize edilmesi, Van'ın çarpık yapılaşmadan kurtarılarak gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Dernek yönetimimiz ile birlikte daha önce defalarca hem Van Büyükşehir Belediye Başkanıyla hem de Çevre Şehircilik Müdürlüğüyle çevre yolu hakkında görüştük Çevre yolunun biran önce açılması gerektiği ve öncelik olarak kamulaştırma yapılarak açılması gerektiğini defalarca ifade etmekteyiz.  Bu güne kadar yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda yetkili kurumların 18. Madde uygulayarak açmak istenilen çevre yolunun DOP payının yüzde 40'ladan yüzde 20'ye düşürülmesini gerektiğini dile getirdik. Yüzde 20'lik DOP payının uygulanması ile birlikte Van'ın ekonomisine, gelişmesine oradaki yerleşim yerinin süliyeti korunacak şekilde, kat adetleri son çıkan imarda belirtildiği gibi aynı tutulacak şekilde ve 18. maddenin yeniden uygulanmasını ve yüzde 20'lik payının alınması ile birlikte o bölgenin gelişmesi için yeniden bir canlandırılmaya gereklilik duyulmaktadır. Bu konuda kimin ne görevi var ise görevini yerine getirmek zorundadır.  Çevre yolu kamulaştırılması  ve tali yolların  18'nci maddenin uygulanmasıyla vatandaşlarımızın haklarının korunması incitilmeden yeniden yoluyla, altyapısı, üstyapısı ile yüzde 20'lik bir DOP uygulanması ve kamulaştırmadan sonra bu 18'in hayata geçirilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

 

 

        "VAN'DAKİ STK'LAR BİRLİK İÇİNDE HAREKET ETMELİ"
Van'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin de birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu konuda ivedilikle destek vermesi gerektiğini belirten Özdek, "Van Çevre Yolu yıllardır bitirilemiyor. Konu ile ilgili yoğun uğraş veren STKlardan biri olan Van Emlakçılarla Dayanışma Derneği  aralarında Bitlis, Siirt, Erzurum, Ağrı, Antalya, Konya, Bursa ve Kayseri gibi toplamda 30 şehirde kamulaştırma aracılığıyla çevre yolları tamamlandığı. Bir kısmı da devam ediyor. Van'da ise arazinin çevre yolunun özellikle 18. Madde uygulanarak yüzde 40'ı alınarak uygulanması isteniyor" dedi.

 


          Van'da son zamanlarda döviz ve faiz oranlarının artışıyla piyasalarda ciddi bir durgunluk olduğu, bu yaşanılan durgunlukla beraber vatandaşların ciddi bir dar boğaza ve kısıtlamaya gidildiği ve esnafın kiralarını dahi çıkaramayacak duruma geldiğini söyleyen Özdek, "Bu konuda herkese büyük işler düşmektedir. Bu işin biran önce yapılması için adımların atılması gerekiyor. Çevre yolu ile ilgili yapılmak istenen DOP payının kesintiye uğraması ve vatandaşlarımızın daha önce DOP yüzünden açtıkları dava sonucu Van 2'nci İdare Mahkemesi tarafından çevre yolu iptal edilmişti. Çevre yolunun kesinlikle kamulaştırma esas alınarak yapılmalıdır. Bu yüzden Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi'nin harekete geçerek bu sıkıntıyı gidermesi ve tekrar kamulaştırma yapılarak çevre yolumuzun açılması gerekmektedir. Ardından belediyemizin burada yeniden yüzde 20'lik bir DOP payı ile bölgedeki çevre yolundaki bütün arazilerde minimize edilmiş, yüzde 20'lik bir DOP payı ile 18'i uygulaması gerektiği. Çevre yolu ilimiz de büyük bir önem arz ettiği. Bu da ilimizin gelişmesi için çok ciddi bir sıkıntı olduğunu. Çevre yolu açıldıktan sonra çok ciddi gelişmeler olacağı inancındayız. Bu çevre yoluyla birlikte kentimiz yeni bir kimliğe yeni bir vizyona sahip olacaktır. Çevre yolunun biran önce kamulaştırılarak yapılmasını istemekteyiz. Bu güne kadar farklı neden ve sebeplerle açılmayan çevre yolu vatandaşlarımız maddi ve manevi kayıplarına sebep olmuştur. Artık bu kayıpların yaşanılmaması için ve ilimizdeki ekonomik çöküntünün önüne geçilmesi için çevre yolu sorununun bir an önce çözüme kavuşması kanaatindeyiz" şeklinde sözlerine son verdi.Van Bölge Gazetesi

izmir escort bayan