Gümüşçüler Gidişattan Memnun

Van`da yaşanan depremlerden sonra toparlandıklarını belirten gümüşçü esnafı gidişatın iyi olduğunu belirtti.

VAN 26.11.2012 15:24:59 0
Gümüşçüler Gidişattan Memnun
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`da birçok sektörünü gündeme taşıyan İlke haber Ajansı son olarak gömüş sektörünü gündeme taşıyor. Vanlı gümüşçüler, geçen sene yaşanan depremlerden sonra kente turist gelmemesine rağmen işlerinin iyi olduğunu söyledi.

 

"Gömüş Sektörüne Güzel Bir Yöneliş Var"
Yaklaşık 30 yıldır bu işlerle uğraştığını, gümüş satışı ve tamiratını yaptıklarını aktaran Refik Karataş, "Geçen sene yaşanan depremler her sektör gibi bizim sektörümüzü de olumsuz etkiledi. Ancak bizim sektörümüze güzel bir yöneliş söz konusudur. hatta dikkat ettiyseniz yeni açılan birçok alışveriş merkezinde gümüş reyonları da yer alıyor. Bu da sektöre olan teveccühü gösteriyor." dedi.

 

Gümüş Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gümüş ürünlerini alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gümüş tek ayardır. Ancak aldığımız maddenin karışım olmamasına ve işçiliğine dikkat etmemiz gerekir. Onun için gümüş alırken rengine ve işçiliğine dikkat edilmesi gerekir. şeklinde konuştu.
Sektörde geri dönüşüm olmadığından sıkıntı yaşadıklarını anlatan gümüşçü esnafı Karataş, "Ancak bu sorunun da önüne geçtik. Hurda gümüş dediğimiz parçaların da çöpe gitmesinin önüne geçmiş olduk" ifadelerinin kullandı.

 

"İşlerimiz Oldukça İyidir"
Gökan Duman ise depremin ilk 6 ayında çok sıkıntı yaşadıklarını ve daha sonra işlerin normalleştiğini belirterek, "İşlerimiz şu an oldukça iyidir. Burada tüm gümüş çeşitlerinin yanı sıra tesbih çeşitleri ve hediyelik malzemeler de satıyoruz. Zaten belediye pasajından bahsedilince gümüşçü esnafı akla gelir." dedi.

 

Tek sıkıntılarının pasajın durumunun ne olduğunun belli olmaması olduğunu belirten Duman, "Pasaj esnafının tek sıkıntısı binamızın ne olacağını bilmememizdir. Bina az hasarlı olmasına rağmen üst kat boşaltılmış, dolayısıyla buranın esnafı bu noktada kaygılıyız. " diye konuştu.

 

Van`da gümüş sektörünün çok eskiye dayandığını anlatan Duman, "Buradaki birçok esnaf, işi babadan devir aldı. Onun için esnafın çoğu deneyimlidir." ifadelerine yer verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)