‘Gümrük memurlarını serbest bırakın’

Kapıköy Sınır Kapısı'nda çalışan ve PKK tarafından alıkonulduğu açıklanan gümrük çalışanlarının serbest bırakılması için Van’a gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, alıkonulan gümrük memurlar?

VAN 26.08.2015 17:26:06 0
‘Gümrük memurlarını serbest bırakın’
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan ve BES Genel Genel Sekreteri Davut Balıkçı, kaçırılan gümrük memurlarının durumuna ilişkin bilgi almak ve bu kapsamda bir sıra ziyaretler gerçekleştirmek için Van’a geldi. KESK Van Şubesi toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Aslan ve Balıkçı’ya BES Van Şube Başkanı Haşem Baygümüş de eşlik etti.
Burada konuşan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aslan, alıkonulan gümrük memurlarının derhal serbest bırakılması çağrısında bulunurken, “Silahların karşılıklı olarak susmasını istiyoruz”açıklamasında bulundu.

“YOKSUL HALK EVLATLARI ÖLÜYOR”

Yaşanan çatışmalı sürece tepki gösteren Aslan, “Çatışmalı süreç nedeniyle hepimiz kaygılıyız, endişelerimiz gittikçe artıyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra bir irade ortaya çıktı. Halkımızın ortaya koyduğu bir irade vardı. Bu irade maalesef AKP hükümeti ve Saray tarafından tanınmıyor. 7 Haziran seçimleri sonrası çözüm süreci bitirildi. Her gün Kürt ve Türk emekçisinin yoksul halk evlatlarının öldüğünü görüyoruz. Bunu bile kendi siyasal emelleri ve ihtiyaçları üzerinden kullanmak istiyorlar. Bundan tüm toplum nasibini alıyor.O nedenle savaşa karşı çıkmalıyız”dedi.

“SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDECEĞİZ”

Yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle gümrük emekçilerinin de alıkonulduğunu  ifade eden Aslan, “Van Valisi ile bu konuda görüşmek istiyoruz. Yaşananlar mülki amirin görev ve sorumlulukları içerisindedir. Yereldeki demokratik kitle örgütleri ile de bu konuyu görüşeceğiz. Bunların içlerinde 4 tane de üyemiz var. Alıkonulan gümrük memurlarının serbest bırakılmasını talep edeceğiz. Kaygılarımız üst düzeydedir. Bu süreç her şeyi olumsuz etkiliyor. Savaşın faturası ağır olacaktır. BES olarak barış mücadelesinin yükseltilmesi temelinde elimizden geleni yapacağız .Sarayın etrafında birikmiş olan savaş kabinesinin dağıtılması için direneceğiz. Tekrar bir oyun oynandı. Ülke yeniden erken seçime gidiyor. Emekçiler yine 1 Kasım’da da gereken dersi verecektir. Bu konuda ufak bir şüphemiz yok. Barış mücadelesinde üzerimize düşeni yapacağız”diye konuştu.

“SİLAHLAR KARŞILIKLI OLARAK SUSMALI”

“Silahların karşılıklı olarak susmasını istiyoruz” çağrısında da bulunan Aslan,şöyle dedi:

” Ateşkesin sağlanması, tesis edilmesi ve tekrar müzakerelerin başlamasını talep ediyoruz. Önümüzde bir bayram var. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını ve bayramı çocukları ile geçirmesini istiyoruz. Burada bize bir görev düşüyor. Sorumluluk almaktan çekinmeyiz. Gümrük Bölge Müdürü ile bir görüşme yaptık. Bize net bir sayı ve isim vermiyor. Devlet sırrı gibi saklanıyor. Arkadaşlarımızın sağlığının yerinde olduğunu bize ilettiler. Serbest bırakılması ile ilgili de bir şey söylemediler.”

“SINIR KAPILARI KAPANDI”

Savaş politikalarının her şeyi olumsuz etkilediğini de vurgulayan Aslan, “Sınır kapıları kapandı. Bu ciddi bir ekonomik kayıptır. Bu savaşta hem gençlerimiz ölüyor hem de ekonomimiz çöküyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Bunun bir son bulması gerekir. Çözüm sürecinin yeniden başlaması ve diyalog ile bu sorunun çözülmesi için barış bloğunda yerimizi aldık.BES olarak mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş