Gümrük Kapısı Van’ın kalbi, bir an önce açılmalı

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs Türkiye’de de etkisini devam ettiriyor. Son haftalarda vaka ve ölüm sayıları da hızla artıyor. Hemen hemen her sektörde büyük sıkıntılara neden olan pandeminin, en çok etkilediği sektörlerin

VAN 21.08.2021 14:47:27 0
Gümrük Kapısı Van’ın kalbi, bir an önce açılmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN GÖLÜ TV ÖZEL

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs Türkiye’de de etkisini devam ettiriyor. Son haftalarda vaka ve ölüm sayıları da hızla artıyor. Hemen hemen her sektörde büyük sıkıntılara neden olan pandeminin, en çok etkilediği sektörlerin başında da turizm olurken,  illerin başında da Van oldu.

Kapıköy Sınır Kapısının kapatılmasıyla beraber Van’da esnaf büyük zorluklar çekti. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Cevdet Özgökçe, Kapıköy sınır kapısının kapanmasıyla ilgili Vangölü TV’ye konuştu.

Pandemiden önce İran’dan ve Kuzey Irak’tan gelen turist nedeniyle şehrin cıvıl cıvıl olduğunu, İnsanların yüzünün güldüğünü ve esnafın para kazandığını ifade eden Özgökçe, “Maalesef 2020 yılının Mart ayından itibaren sınır kapımız kapalı sözüm ona Haziranda açıldı. Ama daha sonra İran İslam Devleti kapıyı açmadı. Oradaki yetkililerle görüşmemizde şunu belirtiyorlar; ‘Türkiye Cumhuriyeti bize danışmadan gümrük kapısını kapattı ve daha sonra tekrar açtı. Komşu iki ülkeyiz bir gümrük kapısı kapatılacaksa karşılıklı oturulup istişare edilip ona göre karar verilmelidir’. Gerçekten bu gümrük kapısı bu şehrin kalbi, beyni ve nabzı diyebilirim” dedi.

Van ve bu coğrafya nefes alamıyor diyerek konuşmasını sürdüren Özgökçe, “Gerçekten insanlar evine ekmek götüremiyor, bu bölgede,  bu coğrafyada yoksulluğun ve terörün bitmesi için gümrük kapısının biran önce iki taraflı açılması gerekir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Gölü TV