Gülşen Orhan; ,İller Bankası Bölge Müdürünü ziyaret etti

AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan ve beraberindeki İl Teşkilatı,İller Bankası Bölge Müdürü Kemal Uyan’ı makamında ziyaret etti.

VAN 10.10.2012 20:04:54 0
Gülşen Orhan; ,İller Bankası Bölge Müdürünü ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan ve beraberindeki İl Teşkilatı,İller Bankası Bölge Müdürü Kemal Uyan’ı makamında ziyaret etti.
Gülşen Orhan ve beraberindeki il teşkilatından Abdulhekim Karabıyık, Ümit Esengül, Selami Taşdemir, Meral Özdağ, Kadir Tugay, Yavuz Kuşan ve Selahattin Biçek’in katıldığı ziyarette, Bölge Müdürü ile bir süre yatırım ve projeler hakkında sohbet eden Orhan, deprem sonrası yaptıkları içme suyu alt yapı çalışmaları, imar ve kentsel dönüşüm konularında şu sözleri dile getirdi,

“Deprem sonrası Van’ın üst yapısını yeniden inşa etmeye çalışan hükümetimiz, aynı zamanda Van’ın önemli bir bölümünü kapsayan alt yapı konusunda, Van Belediyesine destek olmuştur. Van’ın jeolojik zemin etütleri yapılarak kentin imar planı zemine uygun bir şekilde yeniden tasarlanıp Belediyeye teslim edilmiştir. Bu sayede, Van’ın yerleşim alanları şimdi daha bilimsel ve daha güvenilir bir plan dâhiline kavuşmuştur. Bu hizmet, İlimiz için önemli bir teknik kazanımdır. Bunun haricinde yine Van Belediyesinin sorumluluğunda olan ve yapmaya imkânlarının olmadığını söyledikleri içme suyu şebekesi onarımı ve yapımı için, AFAD Başkanlığımız tarafından sağlanan 15 milyon liralık hibe kaynakla, İller Bankası tarafından yapılan, 40 km şebeke, 5 km terfi hattı ve terfi binası inşaatı şeklinde, şehir içi içme suyu şebeke hattı yenilenmektedir. Buna ilave olarak, D.S.İ tarafından yapılmakta olan, 113 milyon 280 bin liraya mal olan, Van-Gürpınar Şamran kaynağı arası 47 Km’lik 2. İshale hattı yapılmaktadır. Van Belediyesine, yeni ishale hattı için sağlanan destek, özel olarak Yüksek Planlama Kurulu tarafından karara bağlanmıştır. Neredeyse hibe niteliğinde olan bu paranın geri ödemesi yaklaşık 40 yıla yayılmaktadır. Bu paranın, yıllara sari reel enflasyon farkı da düşünüldüğünde, neredeyse belediyenin bir personele ödeyeceği para kadar geri ödemesi söz konusu olacaktır.  Bu sayede vatandaşımız, eskimiş borulardan gelen kirli ve sağlıksız su yerine daha sağlıklı ve daha kaliteli bir içme suyuna kavuşmaktadır” diyen Orhan, 

“Türkiye’de kentsel dönüşümün kararı, meclise sevk edilen Deprem Yasasıyla yasalaşmıştır. Bu karar, Van depreminden sonra Sayın Başbakanımızın talimatıyla alınmıştır. Bir siyasi parti için büyük risk olan bu kararla, büyük de bir maddi yükün altına girilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Türkiye genelinde başlattığı çalışma neticesinde şu ana kadar yıkımına karar verilen binalar, Sayın Başbakanımızın katıldığı törenle start alarak yıkılmaya başlandı. Van'daki startı da İller Bankası binasının yıkımıyla gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıllarda bu dönüşüm, kentimizin vizyonunu da daha modern ve daha yaşanabilir bir düzeye taşıyacaktır. Kentsel dönüşüm sayesinde Türkiye, hızlı bir şekilde daha güvenli bir yapı sistemine kavuşacaktır” diyen Orhan, daha sonra İller Bankası Bölge Müdürü Kemal Uyan ile bir süre yatırım ve hizmet hususlarında bilgiler aldıktan sonra heyetle birlikte ziyaretlerini tamamladılar.