Gülşen Orhan Bahçesaray'da destek aradı

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van’ın Bahçesaray İlçesinde teşkilatın istişare toplantısına katılarak; Partililer, vatandaşlar ve muhtarlarla bir arada çözüm sürecini konuştu.

VAN 9.04.2013 13:36:18 0
Gülşen Orhan Bahçesaray
Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van’ın Bahçesaray İlçesinde teşkilatın istişare toplantısına katılarak; Partililer, vatandaşlar ve muhtarlarla bir arada çözüm sürecini konuştu.
Milletvekili Orhan ile birlikte AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullahat Arvas,  Merkez İlçe Başkanı A.Menaf Keyifli, Bahçesaray İl Genel Meclis üyeleri Süleyman Temur ve Halit Sevgili, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Necat Faydalı,  Hamit Oflas, Fatih Dülger, Ercan Cengiz  ve Bilal Yücebaş’ın katıldığı Bahçesaray programında, İlçe halkının ilgisiyle karşılanan Milletvekili ve beraberindeki Heyet, ilk olarak İlçe teşkilat binasına geçerek, partililerin, muhtarların ve ilçe halkının hazır bulunduğu  toplantıya katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan söz ederek gündemdeki programları hakkında bilgi verdi. Sabırlı’nın ardından Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Abdullahat Arvas bir konuşma yaptı. Daha sonra İlçe Belediye Başkanı Hayati Orhan ise belediye faaliyetleri ve hizmet programları ile ilgili konuşma yaptıktan sonra Milletvekili Gülşen Orhan bir konuşma yaptı. Ağırlıklı olarak çözüm sürecine ilişkin konuşan Orhan şunları kaydetti.
“ Şu an Türkiye’nin en önemli ve en öncelikli gündem maddesi olan  ve özellikle bölge halkı tarafından büyük bir umutla beklenen çözüm sürecinin malum siyasi partiler tarafından provoke edilmeye çalıştığını ve bu güne kadar memleketin gelişmesinde zerre kadar bile katkı sunmayan bu siyasi partilerin ve aktörlerinin, konu çözüme gelince ellerinden geldiğince işi baltalamaya çalıştıklarını belirten Orhan,”Türkiye’nin ilk kez Sayın Başbakan’ın sayesinde çözüme ve barışa bu kadar yakın olduğunu ve bu fırsatın bir daha kaçırılmaması gerektiğini, işin çözümü için baldıran zehiri bile içmeye hazır olan bir Başbakan’ın olduğunu” vurgulayarak, “Bütün inisiyatifleri ve siyasi riskleri alan Başbakan’a  gerekli desteğin herkes tarafından şuurlu bir şekilde verilmesi ve herkesin elini taşın altına koyarak gerekli sorumluluğu ve katkıyı sunması gerektiğini belirtti.
Milletvekilliği süresince kendisinin de birçok kez hakarete, saldırıya ve haksızlığa maruz kaldığını vurgulayan Orhan, “Bütün bunlara rağmen geçmişe sünger çektiğini, bu konuda herkese hakkını helal ettiğini ve çözüm için üstüne düşen her türlü katkıyı vererek, bütün risk ve yükü taşıyacağını” bildirdi.
Toplantıya katılan kalabalık süreci sonuna kadar desteklediklerini bu konuda heyecanla takip ettiklerini belirttikten sonra, bazı vatandaşlar ve muhtarlar sorun ve taleplerini Milletvekiline ilettiler. İletilen konuları notlarına alan Milletvekili Orhan daha sonra teşkilat ile birlikte yenen yemeğin ardından bazı köyleri ziyaret ederek,  bazı hasta ziyaretlerinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.