Gülpınar: Takım oyununu sahaya yansıtabilmek önemli

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, 5-1 mağlup ettikleri Mamak FK maçını değerlendirerek, bu maçta takım oyununu sahaya doğru bir şekilde yansıttıklarını ve bundan dolayı güzel bir galibiyet aldıklarını vurgul

VAN 17.03.2021 10:07:57 0
Gülpınar: Takım oyununu sahaya yansıtabilmek önemli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Forvetlerden yoksun çıktıkları Mamak FK karşısında bol gollü bir galibiyet aldıklarından dolayı mutlu olduklarını belirten Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, kazanmaları gereken bir maçta galip geldiklerini ifade etti. Oyuncularının bu maçta futbolun gereğini yerine getirdiğini belirten Gülpınar, attıkları goller kadar da kaçırdıkları pozisyonlar olduğunu söyledi. Perşembe günü sahalarında önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayan Gülpınar, play-off potasında kalmaları için bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini ifade etti. Ne olursa olsun Pendik karşısında 3 puanla ayrılmaları gerektiğini belirten Gülpınar, Mamak maçındaki inanmış oyuncu ruhunun sahada olması halinde, bu maçtan da 3 puanla ayrılmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını vurguladı.

"TAKIM OYUNUNU OYNADIĞINIZ ZAMAN HERKES POZİSYONA GİRİYOR"

Mamak FK galibiyetini değerlendiren Gülpınar, "Mamak FK karşısında oyuncularımız maça çok istekli başladılar. Son 2-3 haftada istediğimiz sonuçlar almamız ve play-off grubunda kalmamız için mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı. Bunun bilinciyle maça çıktık ve iyi mücadele ettik. Futbolcularımız iyi mücadele edip, futbolun gereğini yerine getirdiler. Böyle olunca skorda geldi. Girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendirdik. En az bu kadarda net goller kaçırdık diyebilirim. Önemli olan sahadaki istek ve arzuydu. Oyuncularımızın inanmışlığıydı. Bunu sahaya yansıttılar ve böyle olunca da güzel bir galibiyet oldu.

Tabi forvetlerden yoksun çıktığımız maçta bu kadar gol atmamız önemli. Her oyuncunun gol pozisyonuna da girmesi bizim açımızdan önemli olduğunu düşünüyorum. Ömer Yıldız'ın üst adalesinde bir yırtık var. Pendik maçında da bizimle olamayacak. Utku'nun da bileğindeki sakatlık devam ediyor. Sakatlığı tam anlamıyla geçmedi. Onu da kullanamıyoruz. Ama içeride devşirme oyuncularla, Burhan'ı oraya çekiyoruz. Yeri geldi Mahmut'u oraya çektik. Takım oyununu oynadığınız zaman herkes pozisyona giriyor. Barış'ta, Üzeyir'de, Ali'de diğer bütün futbolcularda pozisyona girdi. Mamak karşısında takım oyununu sahaya doğru yansıttığımız için çok daha fazla pozisyona girdik. Forvet yoktu ama forvetleri arattırmayacak oyuncu performansları vardı" diye konuştu.

"KİŞİLERDEN ZİYADE TAKIM PERFORMANSI ÖNEMLİ"

Yarınki Pendik maçını da değerlendiren Gülpınar, "Perşembe günü önemli bir maça daha çıkacağız. Pendik de ikinci yarıda bir çıkış içerisindeydi. Bu hafta içeride mağlup oldular. Onlarında play-off potasını yakalayabilmek için son şansları. Hakikatten çok bir maç olacak. Eğer bizde play-off potasının içerisinde kalmak istiyorsak ve yerimizi garanti etmek istiyorsak, bu maçtan ne olursa olsun 3 puanla ayrılmamız lazım. Ona göre hazırlanacağız. Mamak maçındaki inanmış oyuncu ruhu sahada olursa, bu maçtan da 3 puanla ayrılmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız.

Tabi Sedat Cengiz sarı kart cezalısı olduğu için Mamak karşısında kullanamadık. Yakup'ta mental olarak hazır olmadığı için Mamak karşısında kendisine görev vermedik. Yakup bu aralar kendini mental olarak hazır hmiyor. Yakup'un yerine Şiyar'a görev verdik. Oda Mamak karşısında iyi bir iş çıkardı. Bizde kişilerden ziyade takım performansı önemli. Kim hazırsa, kim iyiyse biz formayı ona vermekle mükellefiz. Bu hafta Şiyar oynadığı, gelecek hafta farklı futbolcular olur. Ama önemli olan hak edenin sahanın içerisinde olmasıdır. Pendik karşısında Ömer haricinde eksik futbolcumuz yok. Utku %100 hazır değil. Onun düzelmesi birkaç haftayı bulur. Mamak karşısında halen bir ürkeklik, çekingenlik vardı. Fiziksel olarak da hazır değil. Bunun haricinde eksiğimiz yok" ifadelerini kullandı