Gülpınar: Önümüzdeki maçları kayıpsız geçmeliyiz

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, bugün sahalarında konuk edecekleri Bayburt Özel İdarespor'u mağlup ederek, galibiyet serilerini sürdürmek istediklerini vurguladı. Gülpınar, önlerindeki 2-3 maçı kayıpsız

VAN 1.04.2021 10:47:59 0
Gülpınar: Önümüzdeki maçları kayıpsız geçmeliyiz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor bugün sahasında Bayburt Özel İdarespor'u konuk edecek. Bayburt maçı öncesi gazetemize özel açıklamalarda bulunan Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, zor bir maçın kendilerini beklediklerini söyledi. Maç öncesi önemli eksiklerinin bulunduğu belirten Gülpınar, Ömer Yıldız'ın sakatlığından dolayı, Barış Gök ve Ali Say'ın ise sarı kart cezalarından dolayı bu maçta formaya giyemeyeceğini söyledi. Gülpınar önlerinde 8 haftalık bir maratonun kaldığını ve bu maratonda en az puan kaybı ile ligi tamamlamak istediklerini ifade etti.

"VANSPOR AFİŞLERİNİN ASILMASI SEVİNDİRCİ"

Kentte Vanspor afişlerinin asılmasının kendilerini son derece motive ettiğini belirten Gülpınar, kısa, orta ve uzun vadede hedeflerinin olduğunu ve kısa vadedeki hedeflerinde biran önce play-off grubunda olmayı garantilemek olduğunu vurguladı. Kırmızı-siyahlılar ligin 31. haftasında bugün Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 15.00'te Bayburt Özel İdarespor ile karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşmayı Gürcan Hasova, Haydar Avcı, Şükrü Mert ve Ramazan Haymana dörtlüsü yönetecek.

"HAFTA HAFTA PLAY-OFF'U GARANTİLEMEK İSTİYORUZ"

Çok bir maçın kendilerini beklediğini ifade eden Gülpınar, "Bayburt Özel İdare maçı hakikaten çok zor bir maç ve rahat bir takımla

oynayacağız. İkinci yarıdaki performansı, hakikaten ilk yarıya göre çok daha iyi. Bonservis ücretleri vererek iyi transferler yaptılar. Bunun karşılığında da ikinci yarıda iyi gidiyorlar. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Bizde bu zorluğun bilincindeyiz. İnşallah kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. 8 maç kaldı. İnşallah bunu da kazanırsak, adım adım, hafta hafta play-off'u garantilemek istiyoruz. Rakibin durumu her hafta değişkenlik gösterebiliyor ama sonuçta biz en iyisine karşı nasıl oynayacaksak o şekilde hazırlanıyoruz. Rakibin maç günü ortaya koyacağı performansı veya bizim ortaya koyacağımız performansı kestirmemiz mümkün değil. Ama maç içindeki gelişmeler genel stratejiyi belirliyor. Her hafta nasıl bir zor maça hazırlanıyorsak, bu hafta da öyle hazırlandık. 3 puanla ayrılmak için elimizden gelen her şeyi sahaya yansıtacağız" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARI KAZASIZ VE KAYIPSIZ GEÇMEMİZ GEREKİYOR"

Önlerinde 8 haftalık bir maraton kaldığını vurgulayan Gülpınar, "Bu haftalarda da kazanmak için sahaya çıkacağız. En az puan kaybı yaparak gitmeye çalışacağız. Özellikle önümüzdeki bu 2-3 maçlık periyotta mutlaka kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Alt tarafta bir puan kaybı olursa, bir kredimiz olabilir ama önümüzdeki maçları kazasız ve kayıpsız geçmemiz gerekiyor. İnşallah bunu başarabiliriz. Bunu başarırsak play-off grubunda oluruz diye düşünüyorum. Bu hafta önemli eksiklerimiz var. Ömer Yıldız yine sakatlığından dolayı bu maçta bizimle olamayacak. Bununla beraber Ali Say ve Barış Gök'ün sarı kart cezaları bulunuyor. Utku'nun durumu fena değil. Mahmut'un sakatlığı yeni bitti ve takımla yeni başladı. Elimizde kalan sağlam oyuncularla elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

"BİRLİK, BERABERLİĞE VE TAKIM RUHUNA ÇOK İHTİYACIMIZ OLDUĞU ZAMANLAR"

Kent genelinde asılan Vanspor afişlerine de değinen Gülpınar, "Kent olarak bir havaya girmemiz gerekiyor. Zaten önümüzde 8 haftalık bir maç maratonu kaldı. Telafisi olmayan haftalara girdik. Şu aralar birlik, beraberliğe ve takım ruhuna çok ihtiyacımız olduğu zamanlar. Bu dönemi kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Şehirde de böyle bir hareketlenmenin olması bizi işin açıkçası olumlu anlamda motive etti. Gönül isterdi ki bu maçta taraftarlarımızla beraber olalım ama olamasak da bu şekildeki davranışlar, takım üzerinde mutlaka olumlu etki sağlıyor. Bayrak sayısı arttıkça, şehirde bu tip hareketlenme oldukça, işe odaklanmak ve işe inanmak daha kolay oluyor. İnşallah devamı gelir. Vanspor'u en iyi yere getirmek için çabalıyoruz. Bugün Vanspor'u bir üst lige çıkarmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Tabi Vanspor'u bir üst lige çıkarmak için ilk önce play-off'ta olmak gerekiyor. Play-off'ta olmak için de bu maçları kayıpsız geçmek gerekiyor. Kısa, orta ve uzun vadede hedeflerimiz var. Kısa vadedeki hedefimizde biran önce play-off grubunda olmayı garantilemek. İnşallah onu gerçekleştirdikten sonra orta ve uzun vadedeki hedeflerde de muvaffak oluruz" ifadelerini kullandı.