Güler: Fuarların kent ekonomisine büyük katkısı bulunuyor!

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van'da düzenlenen fuarların kent ekonomisine büyük katkıları olduğunu belirterek, "Van'da fuarcılık serüveni, halı saha ve çadırlardan, bugün Allah'a çok

VAN 19.12.2018 13:11:09 0
Güler: Fuarların kent ekonomisine büyük katkısı bulunuyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, kentteki yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya gelerek, bugüne dek gerçekleşen ve önümüzdeki yıl yapılacak olan fuarlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu'nda yapılan kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Van'da son yıllarda istikrarlı bir şekilde süren tek faaliyetin fuarlar olduğunu söylemek istiyorum.Bunda, elbette siz gazetecilerin de payı büyük. Sürekli bizim yanımızda oldunuz" dedi.


         "VAN, FUARLAR MERKEZİ OLMAYA BAŞLADI"
Van'ın özellikle fuarlar konusunda merkez olmaya başladığını anlatan Güler, "2006 yılında Ajans Asya olarak fuarcılık macerasına başladık. Daha önce de belirtmiştik, Van merkez olabilecek bir il. Allah'a şükür bugün Van çok önemli fuarlara ev sahipliği yaptı. Bizler de bu durumdan çok memnunuz. Türkiye'de ses getiren organizasyonlara imza atıldı. Van'da fuarcılık serüveni, halı saha ve çadırlardan, bugün Allah'a çok şükür Türkiye'nin en modern fuar merkezlerinden birinde yapılıyor. Artık Van, fuarlarda adından söz ettiren bir şehir oldu. 2018  yılında biz yedi fuar gerçekleştirdik. Bunların hepsi de Türkiye ortalamasının üstünde gerçekleşti. Özellikle Turizm ve Seyahat Fuarı'mızın uluslararası statüye geçmesi bizi mutlu etti. Nasıl ki futbolda, üçüncü, ikinci, birinci ve süper lig varsa, fuarcılıkta da biz Turizm Fuarı'nı uluslar arası, yani süper lige çıkardık" diye konuştu.


        2019 yılında sekiz ayrı fuar yapılacağını belirten Güler, "Bunlardan biri mobilya fuarı. Türkiye'nin en seçkin Mobilya markalarının yer alması hedeflenen VAMOB Van Mobilya Fuarı, 19-24 Mart 2019 tarihleri arasında Doğu Anadolu'nun Ticaret Merkezi ve Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı Van'da kapılarını açması hedeflenmektedir" dedi.


         "VAN, 20 MİLYON NÜFUSA HİTAP EDEN BİR TİCARET MERKEZİ KONUMUNDA"
     Van'ın coğrafi konum itibariyle Doğu Anadolu'nun en gelişmiş illerinden biri olduğunu belirten Güler, "Van, İran'a olan sınırından dolayı da bölgenin ticaret merkezi haline gelmiş bulunmaktadır. Bölgedeki merkezi konumu dikkate alındığında ise yaklaşık 20 milyon nüfusa hitap eden bir ticaret merkezi potansiyeline sahiptir. Bu perspektiften bakıldığında çevresindeki iller ve bölgesindeki yerleşim merkezlerinin kendisine olan ticari ihtiyaçtan dolayı büyük bir alım potansiyeline sahiptir. Ülkelerindeki 25  günlük nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen çok sayıda İranlı turist, mart ayının ortalarından itibaren Van'a akın etmeleri, bu tarihlerde Van'da Shopping Fest indirim festivali olması ve İranlıların Türk mobilyasına olan talepleri, aynı tarihlere denk gelen mobilya fuarımızı bir ticari fırsata dönüştürmektedir. Siz de Bölgede faaliyet gösteren mobilya firmalarının arasında yer alarak pazardaki gücünüzü kanıtlamak, Ulusal ve uluslararası pazarda görünürlüğünü artırmak, yerli yabancı iş ortakları edinebilme fırsatını yakalamak, yeni iş bağlantıları kurmak ve iş hacmimizi geliştirmek istiyorsanız Doğu Anadolu'nun en büyük ve tek mobilya fuarı olan Van Mobilya Fuarında yerinizi ayırtın" dedi.


          "VAN'DA YENİ FUARLAR DÜZENLEYECEĞİZ"
Diğer fuarlardan da söz eden Güler, "İlimizin en büyük eksikliklerinden biri olan eğitimi ele alacağımız bir organizasyon düşünüyoruz. Öğrenci ve sanayiciler burada buluşacak. Yine bilişim ve teknolojik gelişimler de burada ele alınacak. Ayrıca Van'da unutulmaya yüz tutmuş bazı ürünler var, biz bunları harmanlayarak o eserleri yeniden ekonomiye kazandırmak için yola çıktık. Evlerde yapılan ürünlerin ticarete dahil edilmesi, ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak yeni bir fuar düşünüyoruz. Yine benim sizlerden istirhamım ise mobilya fuarını daha çok öne çıkaralım istiyoruz. Birçok mobilyamız satış rekoru kırıyor. Bizler bu fuarla kentin ekonomisine de katkı sunmayı hedefliyoruz. Yeni yılda yeni umutlar sloganı ile yola çıktık. Nasıl ki Van Kitap Fuarı'na 250 bin ziyaretçi gelmişse, yeni fuarlarımıza da daha çok katılım olmasını arzuluyoruz" diye konuştu.Van Bölge Gazetesi