Güler; 'Fuarlar, ekonominin lokomotifidir'

Fuarların önemine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarcılık sektörünün ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz için ekonominin lokomotifi konumunda olduğuna vurgu yaptı.

VAN 5.06.2021 13:46:05 0
Güler; 'Fuarlar, ekonominin lokomotifidir'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fuarcılık sektörünün ekonomiye hareket kattığını, binlerce insana istihdam ve iş olanağı sağladığını ve üretimin satışa dönüşerek ekonominin büyütülmesine katkı sunduğunu kaydeden Güler, "Fuarlar yapıldıkları şehirlerin, turizm, otelcilik, ulaşım, ikram, lojistik gibi birçok farklı sektörüne de olumlu yönde katkı sağlamaktadır" dedi.
Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler; "Fuar, ticaret ile ilgili ürün ya da hizmetlerin, teknolojik gelişmelerin, bilgi ve yeniliklerin tanıtımı, pazar bulunabilmesi ve satın alınabilmesi, teknik iş birliği, geleceğe yönelik ticari ilişki kurulabilmesi ve geliştirilmesi için düzenli aralıklarla gerçekleştirilen bir tanıtım etkinliğidir. Düzenlendiği sektörünün ekonomik  trendlerine yön veren, en yeni ürünleri yerli ve yabancı ziyaretçileriyle buluşturan, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz için ekonominin lokomotifi konumundaki fuarlarımızla öncelikle bölgenin ihtiyacı olan istihdam, iş, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmaya devam edecektir. Üretimin satışa dönüşmesi ve ekonominin büyütülmesi noktasında fuarcılık sektörü hayati bir rol üstlenmektedir. Ayrıca binlerce kişinin istihdam edildiği fuarcılık sektörümüz, aynı zamanda işsizlikle mücadelede de çok önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca fuarlar yapıldıkları şehirlerin, turizm, otelcilik, ulaşım, ikram, lojistik gibi birçok farklı sektörüne olumlu yönde katkı sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.
Güler ayrıca, 2 Haziran'da kutlanan Dünya Fuarcılık Günü'ne de değinerek; "Ülkemiz ekonomisinin ve sektörlerimizin vitrini şirketlerimizin yeni pazarlara yelken açmalarının pusulası, ulusal ve uluslararası arz ile talebin stratejik buluşma noktası olan fuarlarımıza can veren sektör mensuplarımızın ve paydaşlarımızın Dünya Fuarcılık Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
Haber: Umut Tarhan

Prestij Haber Merkezi