Güler: Fuarlar ekonominin lokomotifidir

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurul Başkanı Süleyman Güler, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, önümüzdeki süreçte düzenleyecekleri fuarlar hakkında bilgi verdi. Güler, Van'da şuana kadar 80 civarında fuar düzenledikler

VAN 23.08.2021 18:11:07 0
Güler: Fuarlar ekonominin lokomotifidir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarların ekonominin, kalkınmanın ve tanıtımın lokomotifi olduğunu söyledi.

Yıl içerisinde 3 fuar düzenleyeceklerini belirten Güler, İran başta olmak üzere Azerbaycan, Irak ve Nahçıvan'dan yoğun bir katılım beklediklerini ifade etti.

Özellikle pandemi sonrası yenidünya düzeninde öne çıkacak sektörleri göz önüne alarak bölgenin ve ülkenin avantajlı sektörlerini daha bilinir hale getirecek fuarlar tertip etmeyi hedeflediklerini belirten Güler, bu yıl düzenleyecekleri Solarvan Yenilenebilir Enerji Fuarı'yla Van'ın ve bölgenin enerji potansiyelinin değerlendirilmesi anlamında farklı bir önem arz ettiğini söyledi.

"VAN DA KORONAVİRÜSTEN NASİBİNİ ALDI"

Tüm olumsuzluklara rağmen düzenledikleri fuarlarla kentin ekonomisine katkı sunduklarını belirten Güler, "Ajans Asya Fuarcılık olarak 2011 yılında devraldığımız fuarları bu güne kadar yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen aralıksız devam ettirerek ilimizin ekonomisine kalkınmasına istihdamına ve tanıtımına katkı sunduk. 2011 yılından bu yana yaptığımız 80 civarında fuarda 1.500 firmayı 2 milyon ziyaretçi ile buluşturduk. Bilindiği gibi 2020 yılı başında başlayan pandemi süreci ile birlikte dünya geneli birçok organizasyon iptal oldu. Van'da bundan nasibini aldı.  Artık pandemi hayatımızın bir parçası ve bundan sonra daha iyi hazırlanan iller ve ülkeler daha hızlı yol alacaklar düşüncesindeyiz. Bu çerçevede bizde Eylül ayında ilimizin ve bölgemizin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sunacağını umduğumuz 3 fuar organize etmeyi planlamaktayız. 16/19 Eylül 2021 tarihleri arasında Yenilenebilir enerji, İnşaat yapı ve belediye ekipmanları fuarlarını düzenleyeceğiz. 30 Eylül 02 Ekim 2021 tarihleri arasında Uluslararası Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'nı düzenleyeceğiz. Pandemi öncesi Van olarak fuarlarda yakaladığımız başarılı ivmeyi devam ettirerek Van'ı Ortadoğu'da buluşma arenası yapmayı hedeflemekteyiz" dedi.

"HEDEFLEYEN BİR VİZYON ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Bölgede bundan sonraki süreçte daha bilinir fuarlar düzenlemeyi hedeflediklerini söyleyen Güler, "Fuarlarımıza başta İran olmak üzere Azerbaycan, Irak ve Nahçıvan'dan yoğun bir katılım olacaktır. Bizler ekip olarak sürekli yeniliği hedefleyen bir vizyon çerçevesinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin başta olmak üzere ilimizin ve bölgemizin ticari ve ekonomik hayatında yeni trendleri takip edip bu yönde fuarlar yapma gayretimiz devam edecektir. Özellikle pandemi sonrası yeni dünya düzeninde öne çıkacak sektörleri göz önüne alarak bölgemiz ve ülkemizin avantajlı sektörlerini daha bilinir hale getirecek fuarlar tertip etmeyi hedeflemekteyiz. Bu yıl Solarvan Yenilenebilir Enerji Fuarı'yla ilimizin ve bölgemizin enerji potansiyelinin değerlendirilmesi anlamında farklı bir önem arz etmektedir.  Türkiye'de güneşlenme oranı en yüksek olan ilimiz güneş enerjisinin enerjiye dönüşme oranı yine birinci sıradadır. Rüzgar potansiyeli de güçlü firmaların yatırımlarını cezbedecek düzeylerdedir.  Gerek bölgeye yeni enerji yatırımlarını çekmek ve gerekse bölgemizde yeni yeni alt yapısı oluşan yenilenebilir enerji sektörünün önünü açma anlamında fuarımızın tesiri yüksek olacaktır. Gerek il dışından gerekse ilimizden katılımcı firmalarımız teknolojik ürünlerini sergileyecektir. Tüm bölgemizden ziyaretçilerini ağırlayacaktır" diye konuştu.

"EKONOMİNİN CAN DAMARI KONUMUNDAKİ FUARLARIMIZA BÖLGE ESNAFIMIZIN İLGİSİ BÜYÜKTÜR"

Başkan Güler konuşmasının devamında, "16-19 Eylül tarihleri arasında bölge belediyelerinin davet edildiği Bölgesel Kalkınma ve Belediyeler işbirliği Zirvesi ile birlikte İnşaat Yapı ve Belediye İhtiyaçları Fuarımız yapılacaktır.  Durağanlık yaşayan inşaat sektörünün canlanması ve yeni proje ve bağlantıların yapılacağı bir çok yeni ekipman ve teknolojilerin sergileneceği fuarımız sektörde canlılığı hedeflemektedir. İnşaat yapı ve müteahhit firmalar ve tüm sektör paydaşlarını fuarımıza davet ediyoruz. Gelenek halini alan Türkiye'nin 4. Büyük Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kültür turizm müdürlüklerimiz başta olmak üzere birçok belediyemiz, otel, tur operatörü, seyahat acentaları ve ilgili kurumlarımızın yoğun katılımı olacaktır. Konuk ülke Azerbaycan, komşu ülkemiz İran'dan Tahran, İsfehan, Zencan, Keşh Adası, Meşhet'ten ayrıca Nahçivan, Gürcistan ve Iraktan yoğun katılım olması beklenmektedir. Ekonominin can damarı konumundaki fuarlarımıza bölge esnafımızın ilgisi büyüktür. Tüm ticari paydaşlara görevler düşmektedir. Fuarlarımızın hayırlara vesile olmasını diler tüm esnafımıza katılımcı ve ziyaretçilerimize keyifli bereketli işler dileriz" ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz- Fehmi Tekdur