Gülen'in okullarındaki öğrencilere müjde!

Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu, Gülen'in okullarında okuyan öğrencilere müjde niteliğinde bir yazı kaleme aldı.

VAN 21.03.2014 10:30:49 0
Gülen
Tarih: 01.01.0001 00:00

İşte Kelkitlioğlu'nun yazısı:

17 Aralık operasyonunun önemli parçalarından biri olan dershanelerin kapatılması kararının ardından ‘paralel örgütün’ ne kadar saldırganlaştığını tüm kamuoyu yakından takip etti. Bu agresifliğin en önemli nedeni dershanelerin akçeli bir iş olması. Buralardan nemalanan kesimler, çok da şaşırmadığım bir

şekilde, iktidarı hedef alarak kara propagandaya başladı.

Bu oyunun farkına varanlar cemaata ait okul ve dershaneleri bir bir terk ederken, ‘paralel örgüt’ doğal olarak çok ciddi bir ekonomik darbeye maruz kaldı. Hatta bazı okullarda öğretmenlere maaş ödenemediğini öğrendim.

Dershane tartışmaları sürerken, bu kez de cemaate ait yurtlarda kalan öğrencilerin yaşadığı çileye tanık olduk. Başbakan Erdoğan ve yakınlarına beddua ve hakaret edilmesini istenmesi karşısında çaresiz kalan öğrencilerin bazıları bu yurtları terk etti, bazıları ise ‘paralel örgüt’ün elemanları tarafından dışarı atıldı. Bu durumda olan binlerce öğrenci var.

Bu durum karşısında Başbakan devlet ve cemaate ait olmayan özel yurtların hatta otellerin bile mağdur öğrenciler için hazır olduğu çağrısında bulundu. Başbakan aynı zamanda, cemaat dershanelerinde ve okullarında okuyan öğrencilerin buraları bırakıp, devlet okullarına verilmesini istedi ve özel dersler verileceği müjdesini verdi. Bütün bu çağrılar doğal olarak bu eğitim yılını kapsamıyor. Çünkü, aileler ödemelerini yaptı, ayrılmak isteyenlere senetleri geri verilmediği için, çocuklar mağdur olmasın diye bu dershanelere gitmek zorunda kalıyor. Gerçek yansımanın önümüzdeki eğitim döneminde etkili olacağını düşünüyorum.

Gelelim müjdeye!

Hükümet, cemaate ait özel üniversitelerde okuyan öğrencilerin devlete ait okullara yatay geçiş imkanı sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalışmaya başladı. Burada, şu ana kadar pek ortalarda görünmeyen YÖK’ün devreye girmesi şart. YÖK’e bu noktada çok ciddi bir görev düşüyor.

DEVLET YURTLARINA kaçak SIZMA PLANI

Bu arada, ‘paralel örgüt’ün yeni bir oyununu daha öğrendik. Başbakan Erdoğan’ın çağrısı üzerine devlete bağlı yurtların kapılarının mağdur öğrencilere açılmasını fırsat bilen paralel unsurlar, buralara sızmak için harekete geçmiş. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yapılan başvurularda çok titiz olması gerekiyor. Bir yeri onarırken yeni bir yara açmak hiç doğru olmaz çünkü.