Gülen grubu bu vebalin altından kalkamaz!

Mardin İmam-Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Timurağaoğlu (solda) ile GÜNFİAD Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, bölgenin AK Parti’ye ihtiyacı olduğunu belirttiler.

VAN 7.01.2014 10:13:51 0
Gülen grubu bu vebalin altından kalkamaz!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Akit’e konuşan, Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin İmam-Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Timurağaoğlu ile Güneydoğu Dernekler Federasyonu (GÜNFİAD) Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, AK Parti hükümetine karşı yapılan Cemaat operasyonlarını ve bölgedeki etkilerini yorumladı.

“BÖLGENİN AK PARTİ’YE İNANCI ARTTI”

USTAD Başkan Yardımcısı ve Mardin İmam-Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, 17 Aralık operasyonlarının çözüm sürecine zarar verebileceği düşüncesi ile bölge halkında bir rahatsızlık oluşturduğunu söyledi. Timurağaoğlu, buna rağmen söz konusu operasyonların ve bu operasyonlara karşı AK Parti’nin dik duruşunun halkın, çözüm sürecinin başarıya ulaştırılması noktasında hükümete olan inancını daha da arttırdığını dile getirdi.

“CEMAAT KENDİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİ”

Fethullah Gülen Cemaati’ne de eleştirilerde bulunan Başkan Timurağaoğlu, “Dış güçlerin, Türkiye’de yaşanan büyük gelişimi ve barış ortamını bozma amacı olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Fakat bu amacı, cemaat aracılığı ile benim savcıma, benim hakimime, benim polisime yaptırması daha da vahim bir durumdur. Adı geçen cemaat kendi ülkesine, kendi milletine bu ihaneti nasıl yapar? Bu çok üzücü bir olaydır. Cemaat bu vebalin altından kalkamaz. Acilen kendine çekidüzen vermesi gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.

“HALK BAŞBAKAN’IN ETRAFINDA KENETLENDİ”

GÜNFİAD Genel Başkanı Rıdvan Söylemez ise, hükümete karşı yapılan Cemaat operasyonunun bölgede, ‘Tekrar 90’lı yıllara mı döneceğiz? Tekrar kan mı akacak, faili meçhuller mi olacak?’ şeklinde sorular sorulmasına neden olduğunu aktardı. Şu anda yaşanan olayları hayretle izlediğini kaydeden Söylemez, “Türkiye’nin her anlamda çağ atlamasından rahatsız olanlar veya Doğu ve Güneydoğu bölgesinde geçmiş yıllarda yaşanan kargaşadan medet umanlar şu an ülke içindeki ayaklarını harekete geçirerek hükümeti yıpratmaya çalışıyor. Ancak Kürt halkı çözüm süreci ile beraber yaşanan barış ve huzur ortamına çok alıştı. Başbakan Erdoğan’ın bu süreci sonuna kadar devam ettireceğine inançları tamdır. Halk, Erdoğan’ın çevresinde kenetlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit