Gülen Cemaati’nden PKK’ye ittifak mektubu!

Fethullah Gülen Cemaati’nin Mart ayı ortalarında PKK yönetimi ile ilişki kurmak üzere Kandil’e bir mektup gönderdiği öğrenildi.

VAN 4.04.2014 11:19:39 0
Gülen Cemaati’nden PKK’ye ittifak mektubu!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fethullah Gülen Cemaati’nin Mart ayı ortalarında PKK yönetimi ile ilişki kurmak üzere Kandil’e bir mektup gönderdiği öğrenildi. Bas-News’te yer alan habere göre, mektupta Kandil’deki PKK yönetiminden, Ak Parti Hükümeti üzerinde baskı oluşturmak için Cemaat-PKK ilişkilerinin geliştirilmesi isteniyor.

Adının açıklanmasını istemeyen konudan haberdar olan bir kaynağın Bas-News’e yaptığı açıklamalara göre, Cemaat, PKK’ye gönderdiği mektupta Kandil’i ziyaret etmeye hazır olduklarını ve Türkiye’deki barış sürecini desteklediklerini bildirdi. PKK yönetiminin Cemaat’in talebini reddettiği kaydedildi.

Söz konusu mektubun 2004 yılından bu yana Cemaat’in Kandil’e gönderdiği ikinci mektup olduğu, ancak PKK’nin bir önceki mektubu da yanıtsız bıraktığı ve Türkiye’deki yerel seçim sonuçlarının kesinleşmesini beklediği belirtildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz PKK Dış İlişkiler Sorumlusu Demhat Egid, Gülen’den gelen herhangi bir mektubun kendilerine ulaşmadığını ve Cemaat’in mevcut durumda daha çok CHP ile yakın ilişkiler içinde olduğunu söyledi. Bas-News’e açıklamalarda bulunan Egid, Gülen Cemaati’nin Türkiye’deki barış sürecine karşı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Gülen Cemaati ile AKP arasında yaşanan çatışmanın en önemli nedenlerinden biri Kürd sorunu ve barış sürecidir. Erdoğan, Gülen Cemaati’nin desteği olmadan tek başına Kürdistan Sorununu çözeceğini söyledi. Ancak Fethullah Gülen buna karşı tavır koydu ve bu yaklaşım da diğer sorunlara neden oldu.”

Gülen Cemaati’nin Ak Parti Hükümeti üzerinde baskı oluşturmak için Kürt Sorununun çözümü konusunda adım atmak istediğini belirten Demhat Egid, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim sonuçlarının kesinleşmesinden sonra Kürd Sorununun çözümü için PKK olarak, Gülen Cemaati veya AKP ile değil, özgürlükçü ve demokrasiden yana taraflarla hareket edeceğiz.”

Islah-Haber ve Bas-News