Gülay Göktürk: Hani AK Parti bir Amerika projesiydi

Gülay Göktürk 'ateşli bağımsızlıkçılara' patladı: 'Hani AK Parti ABD projesiydi, neredesiniz?'

VAN 22.10.2013 11:57:31 0
Gülay Göktürk: Hani AK Parti bir Amerika projesiydi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün yazarı Gülay Göktürk, 11 yıldır AK Parti'nin ABD kaynaklı bir güç tarafından kumanda edildiğini öne sürenleri eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Önceki günkü yazısında yer verdiği 'Hakan Fidan'dan ABD-İsrail hattı rahatsız' görüşüne açıklık getiren Göktürk, AK Parti'yi ABD'nin uydusu olarak görenlere kızarak, 'Ulusalcılar'ın 'ideolojik merkezi' olan Aydınlık yıllardır böyle yazıyordu' dedi.

HANİ AK PARTİ AMERİKA PROJESİYDİ?

İşte Göktürk'ün yazısındaki bazı bölümler:

Türkiye Batı'nın İsrail konusunda sürdürdüğü çifte standardı deşifre ediyor; Birleşmiş Milletler sisteminin adaletsizliğini teşhir edip daha adaletli bir dünya talep ediyor... Ve bütün bunlar, hem İsrail'i, hem de -dış politikasında bir numaralı önceliği hâlâ İsrail'in çıkarlarına veren- ABD yönetimine, stratejik müttefikine 'ayar verme' ihtiyacı doğuruyor...

EN ÇOK KİMLERİN GURURLANMASI GEREKİR?

Peki İsrail'i ve ABD'yi rahatsız eden bu tablonun Türkiye'de en fazla kimleri gururlandırması gerekirdi?

M.KEMAL'İN ASKERLERİNDEN SES YOK

Türkiye'nin en 'ateşli' bağımsızlıkçıları öyle değil mi?

Ama bakıyoruz, Ulusalcılar'dan, Milliyetçiler'den, 'Millici Güçler'den, Mustafa Kemal'in askerlerinden ses seda çıkmıyor... Olayı görmezden geliyor, gazetelerinde tek satır bahsetmiyorlar.

Hani AK Parti bir ABD projesiydi?

'AK Parti bir ABD projesidir' diyorlardı...

Radikal İslam'a karşı 'ılımlı İslam'ın desteklenmesi amacıyla doğrudan doğruya ABD icazetiyle yaratılmış bir güçtü AK Parti...

Ulusalcılar'ın "ideolojik merkezi" olan Aydınlık yıllardır böyle yazıyordu. BOP'un eş başkanı Erdoğan, Ortadoğu'da 'efendisinin' ona dikte ettiği plandan başka bir yol izleyemezdi... Suriye politikasında AK Parti Amerika'nın "taşeronu" olarak görev yapıyor, ABD Türkiye'ye kendi yapmadığı işlerini yaptırmak istiyordu.

Peki şimdi ne oluyor? ABD kendi projesini mi hedef alıyor? Ortadoğu politikasını 'havale ettiği' müttefikini böyle hırpalaması neden?