GÜLAÇAR’IN “PÊXAS” KALABİLMESİ!..

Van milletvekili Özdal Uçar’ın Osman Gülaçar için Pexassız terk edeceğini söylemesinden sonra

VAN 15.02.2014 21:24:14 0
GÜLAÇAR’IN  “PÊXAS” KALABİLMESİ!..
Tarih: 01.01.0001 00:00

GÜLAÇAR’IN  “PÊXAS” KALABİLMESİ!..
Seçim tarihi yakınlaştıkça doğal olarak, seçim çalışmaları da artarak devam etmektedir, bu artışla birlikte sataşmalar, spekülasyona sebep olan açıklamalar da yoğunlaşarak artmaktadır. Aslında sataşmalar heyecandır, topluma değer vermektir, yeter ki şiddet hakaret olmasın, kin ve nefret oluşturmasın. İlimizin vekillerinden biri yaptığı bir seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada Osman Gülaçar için 1 Nisanda “Pexas” olarak Van’ı terk edeceğinden bahsediyor.
Eğer bunu tehdit olarak işlemeye çalışıyorsa, yanılıyor, yanıldığı gibi yakışmıyor da. Fani olan bu hayatta zaten asıl mesele Pexas gelindiği için,Pexas kalmayı becerip Pexas gidebilmektir. Bunun farkında olmaktır. Zaten bir şeyin farkında olmak farkındalık gerektirir farkındalık kişiye makam mevki vs.lerde kendisine biçilen değere göre davranmasıdır.
Darbelerin darbe senaryolarının en fazla yoğunlukta olduğu ülkelerden biriydik, neyse ki devlet kendi yapısında yapmak zorunda kaldığı değişikliklerle ülkemizde de siyasal anlamda azda olsa demokrasi denen sistemi yavaş yavaş içselleştirmeye ve uygulamaya başladı. Bu dönemlerin ülke kaynaklarının en fazla talan edildiği, sömürüldüğü dönemler olduğunda kimsenin kuşkusu yoktur.
Van milletvekili Özdal Uçar’ın Osman Gülaçar için Pexassız terk edeceğini söylemesinden sonra rahmetli babamdan kalan bir anıyı sizlerle paylaşarak önemli olanın milletvekili, belediye başkanı, başbakan vs. olmakla değil insan olmaktan geçtiğini anlaşılması açısından anlamlı bulduğum için sizlerle paylaşayım.
Konu şu: Gevaş ilçemizin “Karkar (Daldere)” köyünde okul yapılacak fakat bölgedeki şartlar hiçbir müteahhittin bölgeye gidip riske girmemesinden dolayı yapılamıyor. 1960 darbesinde Van’da görev yapan Fikret Ersanlı bu bölgeyi(Karkar bölgesi) bilen birini soruyor, valiye yakın müteahhitlerden biri valiye “……“ Bu isim gidip yapabilir. Bunun üzerine valilik babamı çağırır babam valiliğe giderek valiyle görüşmesini yapar.
Vali babama Karkar deresinde okul yapılacak gel orayı sana vereyim git yap, babamda valiye sayın valim orayı yapmak için araba lazım, benim arabam yok dolayısıyla yapamam der. Vali hemen o anda o dönem ilimizin önde gelen tüccarlarından Cevdet Yörük adlı esnafı arayarak iki tane damperli araba ister, babama araba işin tamam der vali.
Babam sayın valim, bana yarına kadar düşünmem için müsaade edermisin, diyerek oradan ayrılır. Evde hep onu düşünür ve sabah valiliğe giderek valiye ben bu işi yapamam neden sorusuna karşılık verdiği cevap “ya zarara edersem.” Bu duruma birazda kızgın bir şekilde vali cevap olarak, “oğlum ben inkılap valisiyim, inkılap valisi Fikret Ersanlı’yım senin arkanda olacağım ve sen zarar edeceksin. Babama çıkabilirsin “Békras” diyerek gönderiyor.
Bundan sonra babam işi gereği(okul onarımları müteahhitliği) valilikle irtibatlı olduğu için ne kadar babamı görse babama “Békras” diye hitap edermiş. Babam aynen öyle “Békras “ fakat dünyanın en zengini olarak vefat etti. Hatta sekerat halindeyken bana “oğlum hiç kimse Ömer çocuklarına haram lokma yedirdi diyemez, Müslüman doğdum inşallah Müslüman olarak öleceğim” diyerek vefat etti.
İşte diyorum ki, ceketiyle gelip karunlaşarak gitmek yerine, Sayın Özdal’ın dediği gibi Pexas olarak gitmek en şereflice bir gidiş olur. Tabii ki, burada bir vekile yakışmayacak bir şekilde tehditkâr olarak söylenmemişse!..eğer tehdit anlamında söylemişse bunda da yanılıyor Osman Gülaçar bu toprakların çocuğudur, burada büyüdü burada tanındı, burada da hizmete aday edildi, bence asıl düşünmesi gerekenler bu memlekette dikili bir ağacı olmayıp talimatla gelip talimatla giden/gidecek olanlar düşünmelidir.
Osman hoca toplum tarafından bilinen tanınan biridir, aile açısından bununla birlikte gençlik üzerindeki etkisinden dolayı oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğu gibi kimsenin malından çalarak, devletin dokunulmazlık zırhını arkasına alarak varlığını sürdürmemektedir. Zaten tabanın teveccühü sonucunda aday edildi, seçilirse hizmet yapacağı, geldiği gibi ceketiyle gelip karunlaşanlardan değil helal olan “Békras veya Pexas” la gideceğine inanıldığı için görev verildi. Seçim kazanılır kazanılmaz o ayrı bir konu, buna Van halkı karar verecektir önemli olan burada hayırlarla yâd edilmek, daha şimdiden Pexas’lığa namzet edilmesi hem de muhalif biri tarafından bunun söylenmesi sanırım Osman Gülaçar için rahmetten başka bir şey değildir.
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.