--Güçlü bir ülke için 'Evet' demeliyiz-

Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa Değişiklik Referandumu'nda 'Evet' çıkması halinde ülkenin her alanda güçleneceğini vurguladı. Aslan, mevcut anayasada Cumhurbaşkanının yargılanamadığını

VAN 25.03.2017 10:23:37 0
--Güçlü bir ülke için
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, beraberindeki heyetle birlikte gazetemizi ziyaret etti. 

Ziyarette; Teşkilat Başkan Yardımcısı İlhami Çakırtaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Necmettin Arvas, Ramazan Katılmış, Erdal Hükenek, Sami Akman, İlyas Akkoyun ve Orhan Sivri hazır bulundu.

        DAHA ÖNCEKİ REFERANDUMDA DA 'HAYIR' DEDİLER
    Daha önce 2010 yılında da bir referandum olduğunu anlatan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, "2010 seçimlerinde HDP yine 'Hayır' dedi. Kürt vatandaşların istediği birçok madde bu referandumda oylanmasına rağmen onlar 'Hayır' demeyi tercih etti. Bakın işkence eden, faili meçhul cinayetlere imza atanların yargılanabileceği referanduma karşı çıktılar. Biz onlara 'Bu maddeler sizin istediğiniz maddelerdir, niye karşı çıkıyorsunuz?' dediğimizde onlar işlerine öyle geldiğini ifade ettiler. Bakın Ak Parti Hükümetleri döneminde Kürt vatandaşlarımızla ilgili gerçekten de önemli gelişmeler oldu. Kürtçe her alanda serbestlik kazandı. Üniversitelerde Kürtçe Eğitimler başladı. Daha önce cezaevinde bir anne evladı ile tek bir kelime Kürtçe konuşamıyordu. Şimdi tüm bunlar serbest oldu. Kürtçe tercümanlar devreye girdi. TRT Kurdi devlet tarafından açıldı. Eğer 16 Nisan'da bu referandumda 'Evet' kazanırsa, Kürt halkı barış, beraberlik ve kardeşlik istiyorsa Başkan'ın yetkileriyle birçok sorun çözülme imkanı bulacak. Bizim istediğimiz Kürt halkının mutlak suretle referandumda 'Evet' oyu kullanması" ifadelerini kullandı.

     TÜM DÜŞMANLAR 'HAYIR' OYUNUN ÇIKMASI İÇİN ÇALIŞIYOR
     Türkiye düşmanlarının sandıktan 'Hayır' oyunun çıkması için çalıştığını anlatan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, "Düşmanlarımıza bakalım hepsi 'Hayır' çıkması için çalışıyor. Bugün Avrupa ülkelerinin birçoğu bu referandumda 'Hayır' oyunun çıkması için gayret ediyor. Bakanlarımızı bile ülkelerine almak istemiyorlar. Öyle ise biz doğru yoldayız. Herkesin bu konuda çok dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.


      18 maddelik yeni anayasa değişiklik paketinde diktatörlük ile ilgili tek maddenin olmadığını, aksine mevcut yasada diktatörlük olduğunu anlatan Aslan, "80 darbesi sonrası oluşturulan mevcut anayasada Cumhurbaşkanı yargılanamıyor. Ama 16 Nisan'da oylanacak olan referandumda 'Evet' geçmesi halinde cumhurbaşkanı artık yargılanabilecek. Ama CHP bunu saptırıyor. Yani şu anki yasa ile Cumhurbaşkanına kimse bir şey yapamıyor. Bizim Cumhurbaşkanımız ne diyor: 'Kimse baki değil, biz faniyiz' diyor. Yeni maddeler geçerse artık Cumhurbaşkanları yargılanabilecek" dedi.


      Değişen yeni anayasa maddelerine göre artık askeri yargı ve sivil yargı ayrımının da ortadan kalkacağını anlatan Aslan, "Daha önce askeri yargı ne yapıyordu? Eğer bir komutan suç işlemişse, mahkemeye gider mi, gitmez mi onlara kalmıştı. Ama bu referandumda 'Evet' çıkması halinde askeri ve sivil yargı birleşecek" dedi.

       "KILIÇDAROĞLU'NUN MADDELERİ OKUDUĞUNU SANMIYORUM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında 'Referandumda 'Evet' geçmesi halinde bir partiden Cumhurbaşkanı, başka bir partiden başbakan olursa çatışma çıkar' sözünü değerlendiren Aslan, "Emin olun benim şahsen düşündüğüm, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu o maddeleri bile okumamış. Yeni değişiklikle artık Başbakan olmayacak ki. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelecek" ifadelerini kullandı.


       Toplumda bazı kişilerin kendilerini hep halkın üstünde gördüğünü anlatan Aslan, "Onlar kendini hep halkın üstünde görüyorlar. Bizim oyumuzla, bir çobanın oyu bir olamaz' diyorlar. İşte yeni anayasa değişikliği ile özellikle CHP'nin korktuğu önümüzdeki süreçte büyük sıkıntılar yaşayacağını bilmesidir. Bundan sonra halkın seviyesine inerse, halkı göğsüne basar ve onların gönlünü kazanırsa, oyunu da yüzde 50'nin üstüne çıkarırsa hükümet olabilecek. Onlar da bu durumun artık zor olacağını bildikleri için bu referandumda 'Evet'in çıkmasını istemiyor" şeklinde konuştu.

      ASLAN, ÜÇ-DÖRT GÖREVİ BİR ARADA YÜRÜTÜYOR
   İpekyolu İlçe Başkanlığı'nın yanı sıra; Birlik Şubesi Başkanı, Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanlığı ve İlim Yayma Cemiyeti Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmasının zor olup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Aslan, "Bu işler ekip işidir. Allah'ın izniyle güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bu seçimlerde İpekyolu'nda güzel sonuçlar bekliyoruz. Sürekli halkımızın içindeyiz. Geceli-gündüzlü çalışıyoruz. Yine Birlikspor'da başarılı bir sezon geçirdik. Finallere kadar çıktık. İnşallah önümüzdeki süreçte spor alanında daha güzel işler yapacağız. Kadim Aşiretler Federasyonu olarak da önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu arada İlim Yayma Cemiyeti'ndeki çalışmalarımız da devam ediyor. İşimizi aşk ve sevgi ile yaptığımızdan dolayı yorgunluk hissetmiyoruz" ifadelerini kullandı. 
Ziyaret; İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan'ın, Gazetemiz Sahibi Cafer Karakoç ve Yazı İşleri Müdürümüz Bişar Ulutaş'a Evet kitapçığı takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

KAYNAK BÖLGE GAZETESİ