Göz mü yumuluyor?

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

VAN 14.02.2013 14:34:20 0
Göz mü yumuluyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00
Üçer soru önergesinde Erciş´te kaçak yapılaşmaya izin verildiğini duyduklarını ve bu kaçak yapıların da Fatih Çifci´nin akrabaları ile şimdiki Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu´na ait olduğunun doğru olup olmadığını sordu.
Üçer soru önergesinde; "Van´ın Erciş ilçesinde deprem sonrası, belediyenin kaçak yapılara izin verdiği iddia edilmektedir. Erciş´te yaşanan depremin ardından ilçenin yeniden düzenlenen imar planının bitmemesine rağmen ilçe merkezinde kaçak binaların yükselmeye devam ettiği de yurttaşlar tarafından belirtilmektedir. Depremde işyeri yıkılan bazı esnaflara inşaat izni veren Erciş Belediyesi´nin aynı mağduriyeti paylaşan birçok esnafa inşaat izni vermediği de iddialar arasındadır. Bu bağlamda; İddia edildiği gibi Erciş Otogarı karşısında yükselen ve bitme aşamasına gelen binalar arasında AKP Milletvekili Fatih Çiftiçi´nin ailesine ait bina yada binalar var mıdır? Varsa hangi imar planına göre bu binaların inşasına izin verilmiştir? Yoksa Erciş Otogarı karşısındaki bitme aşamasına gelen binalar kimlere aittir? Erciş Askerlik Şubesi karşısında yükselen ve bitme aşamasına gelen binaları iddia edildiği gibi Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu mu yaptırmaktadır? Erciş Askerlik Şubesi karşısında yükselen ve bitme aşamasına gelen binalar kimlere aittir? Erciş Belediyesi´ne bağlı mezbahanenin iddia edildiği gibi ruhsatsız kaçak çalıştığı doğru mudur? Doğru ise ruhsatsız bir mezbahanenin çalışmasına hangi yetkili yada yetkililer izin vermiştir?Doğru değil ise Erciş Belediyesi mezbahanesine çalışma ruhsatı kaç tarihinde verilmiştir? Konu ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Yoksa olacak mıdır?" ifadelerine yer verdi. / Prestij Haber