Görme engellilerden kurum ziyaretleri

Van Altı Nokta Körler Derneği yöneticileri, kamu kurumlarını ve yerel yönetimleri ziyaret ederek sorunlarını paylaşıyor. Dernek Başkanı Fazıl Bor, son olarak Emniyet Müdürü Atanur Aydın’ı makamında ziyaret ettiklerini, sohbet gerçek

VAN 26.02.2022 13:36:24 0
Görme engellilerden kurum ziyaretleri
Tarih: 01.01.0001 00:00

KALICI GELİRLERİ TARTI ALETLERİ

Pandemi döneminde en çok sıkıntı yaşayan kesimlerin başında geldiklerini belirten engelli dernekleri, destek amacıyla ziyaretler gerçekleştiriyor. Altı Nokta Körler Derneği’nin Bölge hastanesinde 4, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi önünde 3, Diş Hastanesi önünde de 1 adet tartı aleti bulunuyor. Dernek buradan gelen gelirle giderlerini karşılamaya çalışıyor.

“GELİR GİDERİ KARŞILAMIYOR”

Yaşadıkları ekonomik sıkıntılarla ilgili bilgi veren Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, tartı gelirlerinin ayda yaklaşık bin TL, giderlerinin ise 2 bin TL olduğunu söyledi. Gelir gideri karşılamadığı için ceplerinden ödeme yaptıklarını belirten Bor, “Kiramız 800 TL, elektrik 200 TL, doğalgaz faturası 150 TL geldi. Ortak gider 300 TL. Tartıdan gelen ücret yetmeyince faturaları cebimden ödemek zorunda kaldım. Bu aralar proje de yapamıyoruz, dolayısıyla sıkıntıdayız. Mecburen geçen hafta Vakfa başvurdum ama oradan gelecek parayla da ne yapılabilir bilemiyorum” dedi.

KURUM ZİYARETLERİ

Görme engelliler bir süredir de kamu kurumları, belediyeler, siyasi parti ve STK’lara yönelik ziyaretler gerçekleştiriyor. Dernek Başkanı Bor, son olarak önceki gün Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın’ı makamında ziyaret ettiklerini söyledi. Hem dernek olarak hem genelde yaşadıkları sıkıntıları tüm kurumlarla paylaştıkları belirten Bor, “Emniyet Müdürümüzü de atandığından beri ziyaret etmemiştik, hem bu amaçla ziyaret ettik hem de diğer kurumlarla paylaştığımız sorunlarımızı kendisine de aktardık” diye kaydetti.

Özel Haber: Adil HARMANCI