Görme engelliler, sorunlarını Kuşman’a aktardı

Altı Nokta Görme Engelliler Van Şubesi Başkanı Fazıl Bor, görme engelliler olarak yaşadıkları sorunları, kendilerini ziyaret eden Sosyal Hizmetler Van İl Müdürü Tarık Kuşman’a aktardıklarını söyledi. Bor, en önemli sorunlarının d

VAN 20.10.2021 10:16:06 0
Görme engelliler, sorunlarını Kuşman’a aktardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sosyal Hizmetler Van İl Müdürü Tarık Kuşman, Dünya Beyaz Baston Farkındalık Günü dolayısıyla Büyükşehir İş Merkezi’nde bulunan Altı Nokta Körler Derneği Van Şubesi’ni ziyaret etti.

ENGELLİLER SORUNLARINI ANLATTI

Ziyarette, Sosyal Hizmetler Van İl Müdürü Tarık Kuşman, her şartta engellilerin yanında olacaklarını ve her konuda destek vereceklerini söyledi.
Ziyaret dolayısıyla Kuşman’a teşekkür eden görme engelliler ise yaşadıkları güncel sorunları anlattı ve Kuşman’dan yardım beklediklerini ifade etti. 

RAPOR KONUSU
Ziyaret sırasında Sosyal Hizmetler Van İl Müdürü Tarık Kuşman’a aktardıkları sorunlarla ilgili bilgi veren Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, en önemli sorunlarından birinin rapor tekrarı olduğunu belirterek, “Bizim önemli sorunlarımızdan biri bize süreli olarak verilen raporu, süre bitiminde tekrar almak istediğimizde bu sefer düşük rapor verilmesidir. Mesela yüzde 90 raporu olan birisine çok daha düşük rapor verilebiliyor. Sisteme girince de o zamana kadar aldığı maaşından bir kısmı geri alınıyor engelliden. Biz sayın Kuşman’a bu sorunumuzu aktardık. İnşallah bundan sonra bu tür durumlar olmaz, bir çözüm bulunur.” dedi.

“ERİŞİMDE SORUNLAR YAŞIYORUZ”
Yaşadıkları bir diğer sorunun erişimle ilgili olduğunu belirten Bor, “Bir diğer sorunumuz ise erişim sorunudur. Yollar sıkıntılı, çok zorlanıyoruz. Hareket alanımız kısıtlanmış. Caddeler, sokaklar bu aralar çok sıkıntılı. Bunları da kendisiyle paylaştık. Yetkililer tarafından çözüm bulunması için kendisine ricada bulunduk” diye konuştu.

PROF. DR. TÜFENKÇİ’YE ZİYARET 
Bu arada görme engelli yöneticiler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi’yi de ziyaret etti.
Bu ziyarete ilişkin de bilgi veren Bor, “Geçtiğimiz günlerde ev sahipliğimizde yapılan Görme Engelliler Futsal karşılaşmaları için derneğimize verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ettik. Karşılaşmalar için üniversitenin spor salonunu kullanmıştık. Bize büyük destekleri olmuştu” diye kaydetti.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi