Görme Engelliler 2. Lig Futsal Müsabakaları başlıyor

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun aldığı kararla Görme Engelliler 2. Lig Futsal Müsabakaları bu yıl Van’da gerçekleştiriliyor. Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde yarın startı verilecek

VAN 22.09.2021 10:39:12 0
Görme Engelliler 2. Lig Futsal Müsabakaları başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilen Görme Engelliler 2. Lig Futsal Müsabakaları, Van Altı Nokta Görme Engelliler Derneği’nin talebi üzerine Görme Engelliler Federasyonu’nun aldığı kararla bu yıl Van’a alındı. 
Haziran ayı için planlanan müsabakalar pandemi nedeniyle 23 Eylül 2021 tarihine ertelendi.

12 İL TAKIMLARI KATILIYOR

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde yapılacak olan müsabakalara, B2 ve B3 kategorilerinden 12 ilden 2. Lig Görme Engelli Futsal Takımları katılıyor. 
3 gün sürecek müsabakalar için oyuncu, teknik ekip, yönetici ve hakemler Van’a gelmeye başladı. 

MÜSABAKALAR VAN YYÜ’DE OLACAK

Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, müsabakaların Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Spor Salonu’nda olacağını söyledi.
Müsabakalar için ekiplerin büyük bir kısmının Van’a geldiğini belirten Tam, “Büyük bir kısmı geldi, gelmeye de devam ediyorlar. Oyuncu, teknik ekip, yönetici ve hakemlerden oluşan yaklaşık 200 kişi Van’a gelecek” dedi.

KURUMLAR DESTEK VERİYOR

Müsabaka nedeniyle daha önce Van’daki birçok kurumla görüştüklerini ve bu kurumların ulaşım, yemek ve barınma konusunda kendilerine destek olacaklarını belirten Tam, “Bir engelli çalışması olarak bu Van için bir sınav olacak. İnşallah gelen misafirleri en iyi şekilde karşılayarak Van için iyi bir tanıtıma vesile olmak istiyoruz. Bunu hep beraber başaracağız. Bu işin turizm yönü de var, Van esnafı da bu üç günde faydasını görecek. Gelenler alışveriş de yapacak. Bize destek veren tüm kurumlara şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi