Göreve İade Edilen Başkana Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, KCK operasyonları kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye olan Murat Durmaz'ı ziyaret etti.

VAN 14.04.2013 19:02:29 0
Göreve İade Edilen Başkana Ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, KCK operasyonları kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye olan ve görevine iade edilen Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz'a 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Türkiye'de çözüm sürecine büyük bir destek verildiğini, insanların barışa inandığını anımsatan Orhan, "Umuyoruz ki, bu saatten sonra eski sevgimizi, saygımızı, kültürümüzü, geleceğimizi yeniden kazanmış olalım." dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık ile yönetim kurulu üyeleri KCK operasyonları kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye olan ve görevine iade edilen Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz'a "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Murat Durmaz tarafından kapıda karşılanan Gülşen Orhan, Türkiye'nin çok zorlu süreçlerin ardından bu günlere ulaştığını söyledi. Türkiye'de 75 milyonluk bir nüfusun olduğunu ve bu nüfusun tamamının bir şeylerin farkında olması gerektiğine dikkati çeken Orhan, bu kanaatin oluştuğunu açıkladı.

Türkiye'de çözüm sürecine büyük bir destek verildiğini, insanların barışa inandığını anımsatan Orhan, "Umuyoruz ki, bu saatten sonra eski sevgimizi, saygımızı, kültürümüzü, geleceğimizi yeniden kazanmış olalım. 30 yıllık süreç boyunca çocuklarımız çok şey kaybettiler. Canlarından, geleceklerinden oldular. İnsanlarımız kültürlerinden. geleneklerinden oldular. Koca bir hiç uğruna, kan memleteki sarıp sarmaladı. Türkiye'de varsa bir hak hukuk gaspı ihlali, bunun artık silahla, birilerini öldürmekle tutuklamakla değil, sadece diyalogla sürdürülebileceğini gördük." ifadelerini kullandı.

Bin yıllık geçmişi olan Türkiye'de insanların savaşlarda beraber çatıştıklarını, bu ruhun yeniden canlanmasını istediklerini ifade eden Orhan, Kürt kültürürün, dilinin, hakkının, hukukunun anayasaya girmesi gerektiğini ifade etti. Artık Türkiye'de insanların tek bir gözyaşının dökülmesini istemediklerini söyleyen Orhan, "Batıdaki kardeşlerimiz Kürt diye bir şeyin olduğundan da habersizlerdi. 'Böyle bir sorun vardı, bu kadar faili meçhul cinayet oldu, köyler boşaltıldı' diyoruz. 'Bunlar ne zaman oldu, biz görmedik' diyorlar. Bu gün bakın akil adamlar içerisinde neredeyse yüzde 70'i Türk kardeşlerimiz. Bunu öğrendiler ve kitlelerine anlattılar. Artık inşallah yasal düzenlemelerle anayasal seviyede düzenlemelerle Türkiye bir demokratik Cumhuriyete dönüşmüş olur. Hiçbirimizin vicdanına sığmayan tutuklamalar, alıkonmalar memleketimizde son bulmuş olur. İstiyoruz ki yapıcı olalım, yıkıcı değil. Bir kavga dili, savaş dili, kardeşlik hukukunda bir zedelenme söz konusu olmuştu. Bizim sizlerle beraber bunu tamir etmemiz gerekiyor. Biz size onun için geldik. Onun için elimizi uzatıyoruz." diye konuştu.

İktidar partisi milletvekilleri olarak üzerimize belediyenin hazırlayacağı projelere destek vermeye hazır olduklarını açıklayan Orhan, memleketi güzel yarınlara taşıyacak barışa bir şans tanımak gerektiğine işaret etti. 3 aydır ölüm haberlerinin gelmemesinin bile büyük bir mutluluk olduğunu anımsatan Orhan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu bir barış yoludur. Barış bize ne huzur getirecekse, memleketi güzel bir geleceğe taşıyacaksa buna da bir yol vermek lazım. Allah muhafaza başarısız olduysa zaten her yerde silah var. Karşıda da var, burda da var. Ne PKK bu memkleketin silahlı gücünü yenebilir. Ne bu memleketin silahla gücü PKK'yı yenebilir. Çünkü, PKK artık bir uluslararası örgüt haline de gelmiş durumda. Sadece ve sadece burda Kürtler ve Türkler kaybeder, hep beraber de Türkiye'yi kaybederiz. Bütün bunlar varken memlekette detaylarını biraz geri planda tutsak herhalde daha iyi olur. En önemli sorunumuz bir anayasal temelli bir düzenleme olmalıdır. Bunu da ancak bir sükunet ortamında yapabiliriz."

Ziyaretten duyduğu memnunuyeti dile getiren Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ise, milletvekili Orhan'ın tüm dediklerine katıldığını ifade ederek, "Barış süreci hakikaten bizim için ve Türk, Kürt, Laz, Çerkez bütün insanlar için çok önemli. Abdullah Öcalan ve hükümetimizin başlatmış olduğu barış sürecinde insanım diyen herkes elini vicdanına bırakmalı. Sadece elini bütün bedenini taşın altına koymalıdır." dedi.