Gönüllü kadınlar, bebekler için örüyor... ‘Bir Yumak Bin Yürek’

Çeşitli illerde gönüllü kadınların “Bir Yumak Bin Yürek” projesi ile çocuklar için ördükleri hediyeler Van’a da gönderiliyor. Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, projenin Van’daki temsilciliğini yap

VAN 18.02.2021 10:50:13 0
Gönüllü kadınlar, bebekler için örüyor... ‘Bir Yumak Bin Yürek’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye’nin çeşitli illerinde organize olan gönüllü kadınlar, ihtiyaç sahibi çocuklar için örgü örüyor. 
Örülen giyim malzemeleri, dernekler aracılığıyla çeşitli illere yollanıyor. 
Van’da da bu tür çocuk ihtiyacı ürünler Hayatın Renkleri Solmasın Derneği üzerinden sahiplerini buluyor.

ÖNCE ‘SEVGİ BATTANİYESİ’

Gönüllü kadınlarla birlikte yürüttükleri bu faaliyete ilişkin bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, daha önce farklı bir projeyle çalışma içinde olduklarını söyledi.
Projenin ‘Sevgi Battaniyesi’ adı altında gerçekleştiğini belirten Turğut, şu bilgileri paylaştı:
“Biz daha önce ‘Sevgi Battaniyesi’ projesi ile çocuklara ulaşmaya çalıştık. Ankara, İstanbul, Antalya gibi yörelerde gönüllü olan kadınlar var, onların orada örmüş oldukları örgüleri ihtiyacı olan çocuklara ulaştırma gayeleri vardı. Sadece hedefleri oydu. Çocukları sevindirmekti amaç. Böyle bir gruptu, onlarla çalıştık. O dönem içerisinde 300’e yakın çocuğun hediyelerini verdik.”

“BİR YUMAK BİN YÜREK”

Pandeminin ortaya çıkmasıyla ‘Sevgi Battaniyesi’ projesinin sona erdirildiğini ancak daha sonra gönüllü kadınların yeni bir projeyle tekrar organize olduklarını anlatan Turğut, şöyle devam etti:
“Sonraki aşamada pandemi ortaya çıkınca kadınlar bu işi bıraktı, ondan sonra ‘Bir Yumak Bin Yürek’ projesi başlatıldı. Bunu yine onlar bize tanıttı, yine aynı şekilde Ankara, İstanbul, Antalya gibi yörelerde gönüllü olan kadınlar örmüş oldukları hediyeleri yeni doğan çocuklara ulaştırmak gayesiyle gönderiyorlar. Van’da da biz dernek olarak onların temsilciliğini yürütüyoruz. Bu konuda ihtiyacı olduğunu gördüğümüz, yeni dünyaya gelen çocukları gördüğümüzde ismini sormadan, kim olduğunu sorgulamadan hediyesini paylaşmaya, ulaştırmaya çalışıyoruz. Hatta bir ara farklı kurumlarda bunu dile de getirdik acaba Van’da da böyle bir başlangıç yapabilir miyiz, mesela hastanede ‘Anne Oteli’ var, orada yapabilir miyiz, ya da belediyelerin Kadın Yaşam Merkezlerinde böyle bir şey başlatabilir miyiz gibi bir düşünce içine girdik ama başarılı olamadık.”

150 ÇOCUK SEVİNECEK 

Şubat’ın sonlarına doğru yine örgülerin kendilerine gönderileceğini belirten Turğut, “Gerçekten kadınlar buna gönül vermiş ve farklı bölgelere göndermeye çalışıyorlar. Bu ayın sonunda da bize 150’ye yakın çocuğun ihtiyaçlarını gönderecekler. Bizim amacımız bu işe gönül vermek. Burada yine deniz yıldızı misali her yere hediyeleri ulaştıramıyoruz ama en azından ihtiyacı olan bebekleri belirleyip bu hediyeleri vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.  


Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi