Göl sezonu açıldı

Van'da 15 Haziran sonrası hava sıcaklıklarında hissedilir bir yükseliş oldu. Son 1 haftadır yaşanan sıcaklıklar, serinlemek isteyen vatandaşları arayışlara itti. Kimi vatandaşlar mesire yerlerinde serinleyerek piknik yaparken, kimi vat

VAN 24.06.2021 12:23:37 0
Göl sezonu açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kışı uzun geçiren Van'da yaz mevsimi daha kısa yaşanıyor. Durum böyle olunca da, vatandaşlar sıcak hava fırsatını değerlendirmekten geri durmuyor.
15 Haziran sonrası hissedilir derecede hava sıcaklıklarında artış yaşanırken, serin yerlere olan ilgi de artmış oldu.
Hava sıcaklıklarının son günlerde 30 derece sınırına dayandığı Van'da, fırsat bulan vatandaşlar mesire yerlerine, piknik alanlarına ve göle ilgi gösteriyor.
Pazar günü de sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için vatandaşlar genellikle Cumartesi günleri dinlenme alanlarına rağbet ediyor.
Göl sezonunu da başlatan ve sıcaktan bunalan vatandaşlar, kendilerini Van Gölü'nün serin sularına bırakıyor.
Göle girmek isteyen vatandaşların en çok tercih ettiği noktalardan birisi ise Mollakasım'da bulunan Mavi Bayraklı Halk Plajı oluyor.
Bu arada uzmanlar, son yılların en sıcak mevsiminin yaşandığını belirtirken, yağışın da olmaması kuraklık oluşturuyor. Bu durumun ekinleri de etkilediği kaydedilirken, bir çok üründe verimin düşeceği tahmin ediliyor.