Girişimci kadınlara 7 alanda iş imkânı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Kadın Girişimciler İcra Kurulu ile Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, IPARD ll 6. Başvuru Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Yapılan aktarımlara göre, girişimci

VAN 12.07.2019 12:46:31 0
Girişimci kadınlara 7 alanda iş imkânı
Tarih: 01.01.0001 00:00

AMAÇ, KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAK

Toplantının açılışında Van TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu adına konuşan Berrin Uçar, temel amaçlarının kadın girişimci sayısını artırmak, kadın istihdam alanını genişletmek ve kadının tüm sektörlerdeki dağılımını cinsiyet eşitliğine dayalı olarak geliştirmek olduğunu söyledi.
Daha sonra Tarım Bakanlığı’nın IPARD programıyla ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. 
Yapılan görsel tanıtım ardından konunun uzmanları, 6. Başvuru Çağrısına dair salonda bulunan girişimci kadınları bilgilendirdi.

DESTEKLENECEK ALANLAR

Yapılan aktarımlara göre, desteklenecek alanlar şu şekilde açıklandı;
1-Süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar ve misel. Fide ve Fidan,  
2-Arıcılık ve arıcılık ürünleri.
3-Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler.
4-Her türlü gıda ürünleri üretimi.
5-Kırsal turizm.
6-Konaklama tesisleri; en fazla 25 oda.
7-Su ürünleri yetiştiriciliği.

ÖDEME PLANI

Belirtilen tüm sektörler için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından girişimcilere, 5 bin avro ile 500 bin avro arasında bir destek verilecek.

GENEL KRİTERLER

Söz konusu desteklerden yararlanabilmek için de belli başlı kriterler var, uzmanlar, bu kriterleri de şöyle dile getirdi:
“Kırsal alandaki girişimci çiftlik içinde, ya da kırsalda olacak. SGK ve herhangi bir banka borcu olmayacak. 65 yaşın altında olacak. 5 yıllık kira sözleşmesi olacak. Sicil kaydı temiz olacak, yüz kızartıcı suç işlememiş olacak. İş yapacağı arazide ipotek olmayacak. Yatırım 5 yıl boyunca muhafaza edilecek. İş planı sunulacak. Restoran, satış noktaları gibi uzantı hizmetler istisnai olarak desteklenecek. Tek bir yerden destek almış olacak. Ortaklık olmayacak. Yüzde 18 KDV’den muaf olacak. Başvuru 7 ay içinde olumlu ya da olumsuz netleşecek. Finansman kaynağı göstermek zorunda; bankadaki para ya da gayrı menkul…”

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi