Giden bahar geri geldi

Van'da bir hafta önce düşen kar korkuturken, hemen ardından baharın kendini iyice his ettirmesi moralleri yeniden düzeltti. Ağaçların çiçek açtığı bahçelere yapılan sebze ekimiyle de adeta giden bahar geri geldi.

VAN 4.05.2015 09:20:35 0
Giden bahar geri geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Yaklaşık bir hafta önce bölge genelinde yağan kar Van'da da etkili olmuştu. Yer yer kalınlığı 10 santimetreye yükselen kar, çiçek açan ağaçlarda kış görüntüsü oluşturmuştu. 
Karda donma meydana gelmediği için yeşillik ve ağaçlar fazla etkilenmedi. Kısa süre bir durgunluk yaşayan yeşil çevre ve ağaçlarda yeniden hareketlenme başladı.

BAHÇELERE BAHAR
Kentte meyve ağaçlarının dikili olduğu birçok müstakil evin bahçelerinde aynı zamanda sebze ekimi de yapılıyor. 
Mart ayının sonlarına doğru ve Nisan ayında meyve fidanı diken ev sahipleri havanın iyice ısınmasıyla birlikte şimdi de bahçelerde sebze ekimi gerçekleştiriyor.
Sebze ekimi müstakil bahçeler dışında birçok vatandaşın kiraladıkları ya da kendilerine ait arazilerde de gerçekleştiriliyor.

FİDAN SATIŞLARI ARTTI

Havanın uygun hale gelmesiyle her yıl sebze ekim tarihini bekleyen esnafta da ciddi bir hareketlilik başladı.
Van'da şu aralar birçok sokakta ve Pazar yerinde yoğun bir şekilde sebze fidanı satışı gerçekleşiyor. Pazarda şu aralar daha çok domates, marul ve biber çeşitleri satılıyor. Fidanlar dışında, tohum olarak da bulunduruluyor. İsteyen müşteri tohum şeklinde, isteyen de fidan olarak alıyor.

Ancak esnaf gelen müşterinin daha çok fidan tercih ettiğini söylüyor.

ESNAF MEMNUN

Esnaf satışlardan oldukça memnun. 
Gazetemize konuşan Menduh İşbilir isimli esnaf, fidanları 500 kuruş ile 1,5 TL arasında değişen fiyatlarla sattıklarını söyledi.
Piyasanın geçen yıla nazaran daha hareketli olduğunu belirten İşbilir, şunları söyledi:
"Van'da birkaç gün hava kötü geçti ama birden bire hava açılınca galiba insanlar baharın da hasretiyle bahçelerini canlandırmaya çalışıyor. İşlerimiz çok iyi. Bu sene geçen yıldan daha iyi bir satış yapıyoruz. İnşallah havalarda bir bozulma olmaz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı