Geylani: Van'da 14'te 14 yapacağız!

BDP’den çok kapsamlı hafta sonu mesaisi:

VAN 18.02.2014 10:47:40 0
Geylani: Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

BDP İl Teşkilatı ve belediye başkan adayları haftasonu dört bir yanda düzenlenen programlar ile halka buluştu. Bir taraftan vatandaşı gezen belediye başkan adayları bir taraftan da kentin belli başlı yerlerinde açtıkları seçim bürolarının açılışına katılıp halka sesleniyor. Edremit seçim bürosunun açılışına katılan Bekir Kaya bu açılışlardan birinde halka seslenerek; “Artık Kürtlerin kendini yönetme zamanı gelmiştir dedi.

Van Belediye Başkan Adayı ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bekir Kaya, hafta sonu Edremit Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı. Dört bir yanda seçim çalışmaları yürüten BDP’nin Edremit bürosunun açılışına katılan Kaya ve eş başkan adayarı ve beraberdeki yüzlerce kişi Edremit Merkeze bağlı Gölkaşı (Meşgetang), Dönemeç (Engil), Çayırbaşı (Kerevanıs), Köprüler (Gêm) ve Köklü (Goganis) köylerinde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Kar yağışına rağmen köy halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar, buradaki toplantılarda halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Köylerde düzenlenen toplantılara Van Büyükşehir Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban’da katıldı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Kürt halkını artık kimsenin sömüremeyeceğini ve Kürt halkının kendi kendini yönetmesinin zamanının geldiğini ifade etti. Diğer köy toplantılarında konuşan Van Büyükşehir Eş Başkan adayı Hatice Çoban ise, ‘özgürlük hareketinin ‘ tüm gerici feodal yapıları kırarak toplumu özgürleştirdiğini ve bunun sayesinde bugün Kürt halkının demokrasi alanında Ortadoğu’nun en ilerici toplumu olduğunu belirtti. Öte yandan BDP’nin diğer ilçelerdeki çalışmaları da devam etti. Eşbaşkan adayları Van merkez dışında tüm ilçelerde de halka bir araya geldi:

TUŞBA

Çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren BDP Van Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ile beraber kentin değişik mahalle ve köylerinde halkla bir araya geldi. Beyüzümü Mahallesi’nde yapılan taziye ziyaretinin ardından Tuşba İlçesi’ne bağlı Çobanoğlu, Alabayır (Avêrek), Yeniköy (Asite) ve Bardakçı köylerinde coşkulu bir şekilde karşılanan Tuşba Eş Başkan adayları burada yurttaşların sorunlarını dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Beyüzümü Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk toplantısında konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban, Kürtlerin birliğine değinerek, “Ulusal birliğimiz olmadığı zaman dünyada bizi kimse ciddiye almıyordu. Birliğimiz sağlandıkça dünyada da artık bize değer veriyor” dedi. Çoban ayrıca, BDP’nin uyguladığı eş başkanlık sistemi hakkında bilgi verdi.

“BU SEÇİMLER KÜRTLERİN VAR OLMA YA DA YOK OLMA SEÇİMİDİR”

Köylerde halkla bir araya gelen Tuşba Belediye Eş Başkan Adayı Öner Yiğit ise seçimlerin Kürtler için bir netleşme süreci olduğunu belirterek, “Bu seçim Kürtlerin netleşme dönemidir. Kürtlerin var olma yada yok olma seçimdir. Gittiğimiz her yerde bunu anlatıyoruz” diye konuştu. AKP’nin köylere taziye evi yapılsın diye ayrılan yaklaşık bir trilyon parayı seçim çalışmalarında kullandığını söyleyen Yiğit, ayrıca AKP’nin halka kadro sözü vererek seçim çalışması yürüttüğüne dikkat çekti. Toplantılarda konuşan Eş Başkan Hatice Günel ise BDP ye verilen her oyun barış için verildiğini söyleyerek halktan destek istedi.

EDREMİT

Edremit’te iki büro seçim bürosu daha açıldı. Edremit Belediye Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdülkerim Sayan, seçim bürolarının açılışına katılarak çalışmalarını sürdürdü. Seçim bürolarının açılışına yüzlerce yurttaşın yanısıra BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani,BDP Edremit ilçe örgütü yöneticileri, BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, BDP Edremit Belediye Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan katıldı. Yeni TOKİ ile eski TOKİ arasında bulunan alanda açılan ilk seçim bürosunun açılışında “Biji Serok Apo” sloganları atılırken; alan BDP bayraklarıyla donatıldı. Seçim bürosuna üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve “ Fotoğraflarını değil kendisini görmek istiyoruz “ yazılı pankart asıldı. Burada konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani seçim bürolarının Kürt halkının evleri olduğunu ve Van halkının bu seçim bürolarında örgütlü çalışmalar ortaya koyarak Van’daki 14 belediyelerin 14’ünü alacaklarını belirtti.

“TOKİ’DE HALK KENDİ KADERİNE TERKEDİLMİŞTİR”

Geylani’nin ardından konuşan Edremit Belediye Eş Başkan adayları Abdülkerim Sayan ise depremden sonra depremzede yurttaşlara mülteci kamplarına doldururcasına TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleştirildiğini ve halkın kaderine terkedildiğini söyledi. İlk büronun açılışından sonra Geylani ve Eş Başkan adayları Edremit merkezde bulunan büronun açılışına geçti. İkinci büronun açılışında konuşan BDP Edremit Belediye Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin ise, Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle beraber yoğun ve derin bir demokrasi kültürü edindiğini bunun en belirgin yönünün ise dünyanın hiçbir yerinde olmayan eş başkanlık sistemi olduğunu söyledi. Van’da “Artık kadınlarında eli kentlere, yaşama, geleceğe dokunacak” diyen Çetin, Edremit’te halkla beraber geleceği inşa edeceklerini söyledi.

İPEKYOLU

BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantılarda halkla bir araya gelirken, Kevenli TOKİ ve Buzhane Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’da katıldı. Kevenli TOKİ ve Buzhane Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katılan Bidav ile Keser’e Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve BDP İpekyolu Eş Başkanı Nesibe Akdağ’da eşlik etti. Kevenli TOKİ’de seçim irtibat bürosunda düzenlenen halk toplantısına katılan eş başkan adayları burada halka seçime ilişkin bilgiler verdi. Toplantılarda konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eş Başkan Adayı Bekir Kaya ise TOKİ’de yaşayan yurttaşların sıkıntılarını not ederek çözüm üretme konusunda çalışma yapacaklarını söyledi.

BAŞKALE

BDP Başkale Eş Başkan adayı İhsan Güler seçim çalışmaları kapsamında Eşmepınar (Kanîspî) köyünde düzenlenen halk toplantısına katılarak, seçmenlerden destek istedi.
Başkale ilçesine bağlı Eşmepınar (Kanîspî) köyünde düzenlenen halk toplantısına Başkale Belediyesi Eş Başkan Adayı İhsan Güler, BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, HDP İlçe Başkanı Derviş Polat, İl Genel Meclis Üyeleri ve yurttaşlar katıldı. İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, süreçle ilgili köylüleri bilgilendirerek, köylülerin sorunlarını dinledi. Yeşilırmak “Sorunlarımız ne olursa olsun ve ne çözümü ne kadar zor olursa olsun bizim beraberliğimiz ve birlikteliğimiz olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Halkımızın desteği olduğu sürece bizde onlar için çalışmaya ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” dedi. Daha sonra yaptıkları ziyaretle ilgili kısa bir bilgi veren Belediye Eş Başkan Adayı İhsan Güler “Başkale Serelbak bölgesinde bulunan Eşmepınar köyü yıllardır devletin sistematik politikaları yüzünden bir nevi tüm Başkale’den koparılmış durumdaydı. Bu ziyaretimizde Eşmepınar’daki halkımızın sorunlarını yerinde dinlemek ve yılların getirdiği ötekileşme duygusunu ortadan kaldırmak adına ziyarette bulunduk ve sorunlarını yerinde dinledik. Ziyaretimizin sonucunda olumlu ve geleceğe yönelik umutla ayrıldık. Bu temelde halkımızla dayanışma içerisinde tüm sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz ve Eşmepınar’daki vatandaşlarımızın bize gösterdiği misafirperverlik içinde teşekkür ediyoruz” diye konuştu.