Gevaş’taki muhtarlar VASKİ’nin hizmetlerini değerlendirdi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), ilçelerde muhtarlarla toplantılar düzenleyerek yapılan hizmetleri değerlendiriyor. Muhtarların da görüşlerini açıkladığı ve beklentilerini dile getirdiği toplantılarda çözüm için projeler geli?

VAN 26.07.2018 16:06:37 0
Gevaş’taki muhtarlar VASKİ’nin hizmetlerini değerlendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 VASKİ Yönetimi Gevaş’ta 38 Mahalle Muhtarı ile bir araya gelerek, yapılan ve yapılması düşünülen çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. 

   Gevaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleşen diyalog toplantısı ile mahallelere yapılan çalışmalar dile getirildi.

    İlk konuşmayı Gevaş Kaymakamı İshak Çınar yaptı. Çınar, amaçlarının VASKİ ile muhtarların bir araya gelerek çözüm için ortak akıl yürütmeleridir. Burada yapılan hizmetlerin yanı sıra beklentiler de dile getirildi. Şimdiye kadar VASKİ’nin yaptığı başarılı çalışmalar bundan sonra da Gevaş’ta devam edecektir. Özellikle vatandaşlarımızın kaçak su konusunda dikkatli davranmalarını ve bağ bahçelerini içme suyu ile sulamamalarını istiyoruz” dedi.

     VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akman da muhtarlarla sıkı bir diyalog içinde olduklarını ve bunun hizmetlerin her alana yayılmasında büyük katkısı olmaktadır. Biz kurum olarak muhtarlarımızın görüşlerini önemseyerek, daha iyi hizmetler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

    Daha sonra VASKİ Güney Bölgesi Şube Müdürü Tevfik Ergenç VASKİ’nin çalışmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

 

    GEVAŞ’IN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

  Ergenç, sunumda 2017 yılında yapılanlar ile 2018 yılında yapılacakları anlatarak, Gevaş’ın su sorunu kaynaklar değerlendirilerek çözüldü. Pınarbaşı’nın boşa akan kaynakları hem Gevaş’a verildi hem de Akdamar Adasına verilecek. Kaynak açısından zengin bir ilçeyiz” dedi.

    Ergenç, muhtarlarımızın dile getirdiği dilek ve temennilerin yerine getirilmesi için azami gayret gösterdiklerini, Gevaş’ın mahallelerinde bulunan çalışmalarda ortak hareket ettiklerini belirterek, bu çalışma sezonunda Gevaş VASKİ ile yeniden atağa geçmiş ve yıllardır gelmeyen hizmetlerle tanışmıştır.” Şeklinde konuştu.

   Gevaş Mahalle Muhtarları da sürekli kendileri ile yakın irtibatta bulunan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Bizlerin fikirlerine önem veren ve çözüm üreten VASKİ’den memnunuz” dediler.

    Toplantıya Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Jandarma İlçe Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse,Yüzbaşı Alper Ekmekçioğlu, Belediye Başkan Vekili Neşe Akbaş, VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akman, Tarım Kredi Kooperatif  Müdürü Mehtap Aydınoğlu, Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç ve ilçenin protokol üyeleri de katıldı